Carles Puigdemont si fostii ministri din Executivul catalan pe numele carora au fost emise mandate europene de arestare, vor ramane in Belgia cel putin pana la 21 decembrie, data la care sunt programate alegerile regionale din Catalonia, a anuntat avocatul Jaume Alonso-Cuevillas, conform eldiario.es, citat de news.ro.

Carles PuigdemontFoto: president.cat

Intr-un interviu pentru Rac1, avocatul a precizat ca indiferent ce decizie va lua justitia belgiana cu privire la extradarea lui Puigdemont si a fostilor ministri, intregul proces va mai dura, pentru ca va exista un recurs.

"Indiferent ce se va intampla, ei vor ramane in Belgia cel putin pana la 21 decembrie si estimez ca s-ar putea chiar pana la jumatatea lunii ianuarie", a spus Cuevillas.

Fostul lider catalan s-a refugiat in Belgia impreuna cu patru dintre fostii sai ministri, dupa ce guvernul spaniol a decis plasarea sub tutela a Cataloniei, care si-a declarat unilateral independenta la 28 octombrie.

Puigdemont si mai multi fosti ministri sunt acuzati de autoritatile de la Madrid de rebeliune, razvratire si deturnare de fonduri publice.

Desi este in Belgia, Carles Puigdemont si-a anuntat candidatura la alegerile regionale din Catalonia.