Aproximativ 1.000 de persoane au participat, sambata, la Chisinau la un Mars al Unirii, cu ocazia implinirii a 99 de ani de la Marea Unire din 1918. Moldovenii au fluturat tricolorul romanesc si au purtat mai multe pancarte pe care scrie "Vrem Unire". O serie de incidente s-au inregistrat, dupa ce un grup de tineri i-a imbrancit pe cativa participanti la marsul dedicat zilei unirii Basarabiei cu Romania.

mars ChisinauFoto: Captura video

17.56: Manifestatia, organizata de Platforma Civica Actiunea 2012, s-a incheiat in scuarul Teatrului de Opera si Balet, unde participantii au incins o hora, iar apoi au fost rostite discursuri pro-unioniste. La actiune au partipat si aproape 100 de persoane, venite din Romania, relateazatimpul.md.

Marsul a inceput la ora 14.00, de la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant din Chisinau.

"Pentru anul 2018, ne-am propus sa adunam toti unionistii. Atat online, cat si in strada, vom aduna toate datele de contact de la toti cei care simt romaneste. Ulterior, vom face o mare Harta Unionista si speram ca pana la finalul anului 2018 sa adunam peste 1 milion de unionisti", a declarat Igor Budeanu, reprezentant al Miscarii Civice "Tinerii Moldovei", potrivit Timpul.md, vineri, pe 1 Decembrie.