Seful statului francez Emmanuel Macron va dejuna sambata cu fostul presedinte american Barack Obama, aflat in vizita in Franta, au informat joi surse de la Palatul Elysee, citate de AFP, scrie Agerpres. Macron si Obama vor avea "un dejun privat", a mentionat aceeasi sursa.

Obama se va afla sambata la Paris unde urmeaza sa rosteasca un discurs la 'Les Napoleons', o retea de peste 3.000 de reprezentanti ai industriei comunicatiilor.

Axata pe deplasari in teritoriu, intalniri cu oamenii de rand si marcata de omniprezenta sotiei sale Brigitte, campania electorala purtata de Emmanuel Macron s-a inspirat din cea a lui Barack Obama din 2008, potrivit observatorilor.

Fostul presedinte american si-a exprimat oficial sprijinul fata de Macron intr-o inregistrare video difuzata la 4 mai pe retelele sociale, cu trei zile inaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Franta care l-a opus pe tanarul candidat de centru reprezentantei extremei drepte, Marine Le Pen.

Barack Obama a deplans totodata decizia de la inceputul lui iunie a SUA de a se retrage din acordul de la Paris privind clima, semnat in 2015 de 195 de tari pentru reducerea incalzirii climatice.

Macron s-a intalnit la 14 iulie si cu succesorul lui Obama, Donald Trump, care a efectuat o vizita oficiala la Paris, aminteste France Presse.