Presedintele american Donald Trump a refuzat joi sa alimenteze zvonurile potrivit carora pregateste sa-l demita pe seful diplomatiei, Rex Tillerson, relateaza DPA, citata de Agerpres.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

"E aici, Rex este aici", le-a spus Trump ziaristilor care l-au intrebat despre soarta secretarului de stat, in timpul unei intalniri intre presedinte si printul mostenitor al Bahreinului.

Cotidianul The New York Times, dar si alte media americane au informat anterior in cursul zilei de joi ca presedintia are in vedere inlocuirea lui Rex Tillerson cu actualul sef al CIA, Mike Pompeo, in saptamanile care vin.

La Washington circula de cateva saptamani zvonuri ca Trump e nemultumit de Tillerson. Intre cei doi ar fi aparut tensiuni dupa ce in octombrie s-a scris sa acesta din urma ar fi pus la indoiala inteligenta sefului statului.

Casa Alba a refuzat sa comenteze informatiile din presa de joi, limitandu-se sa sublinieze ca deocamdata Rex Tillerson ramane in fruntea diplomatiei SUA.

"Nu exista anunturi de facut in acest moment. Dl Tillerson continua sa conduca Departamentul de Stat si intregul guvern este concentrat pe finalul acestui prim an incredibil de reusit al administratiei Trump", a afirmat purtatoarea de cuvant a administratiei SUA, Sarah Sanders.

Presa: Casa Alba planuieste inlocuirea lui Rex Tillerson din fruntea diplomatiei cu seful CIA

Casa Alba a elaborat un plan prin care secretarul de stat Rex Tillerson ar urma sa fie inlocuit cu Mike Pompeo, actualul director al Agentiei Centrale de Informatii (CIA). Acest lucru ar urma sa se intample in interval de cateva saptamani, a relatat joi New York Times, citand inalti oficiali americani.

Potrivit aceluiasi plan, senatorul republican Tom Cotton l-ar inlocui la randul sau pe Mike Pompeo in fruntea CIA, noteaza Reuters, preluata de Agerpres.

The New York Times mentioneaza ca nu este deocamdata clar daca presedintele Donald Trump si-a dat aprobarea finala acestui plan, iar Reuters nu a putut deocamdata confirma informatiile in acest sens.