Un fost comandant al fortelor bosniaco-croate din timpul razboiului a “baut otrava” la tribunalul pentru crime de razboi dupa ce a pierdut apelul la pedeapsa de 20 de ani de inchisoare la care a fost condamnat, informeaza Reuters.

Slobodan Praljac, condamnat de tribunal penal pentru fosta IugoslavieFoto: Captura YouTube

UPDATE 15.10 O ambulanta a venit imediat dupa incident la sediul tribunalului, iar mai multi angajati ai serviciilor de urgenta au intrat in graba in cladire. Un gardian a declarat, la circa o ora dupa incident, ca Praljak inca este tratat de medici. Uun general croat a declarat la televiziunea de stat din Croatia ca sotia unui alt criminal de razboi condamnat la Haga i-a spus ca Praljak este intr-o stare foarte grava.

Slobodan Praljak, 72 de ani, si-a dat capul pe spate si a baut dintr-un recipient in timp ce judecatorul citea verdictul.

“Clientul meu spune ca a baut otrava”, a afirmat avocata apararii, Natasha Faveau-Ivanovic.

Dupa ce a ingurgitat lichidul, Praljak a spus instantei: “Tocmai am baut otrava. Nu sunt un criminal de razboi, ma opun acestei condamnari”.

Presedintele instantei a suspendat procedura si a chemat un doctor.

Aceasta a fost ultima decizie a Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie, infiintat in 1993, care se va desfiinta luna viitoare.