Avocatii lui Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate nationala a lui Donald Trump, i-au informat pe avocatii lui Trump ca nu mai pot discuta cu ei in privinta investigatiei privind implicarea Rusiei in alegerile americane, indicand astfel ca Flynn ar putea sa colaboreze cu anchetatorii, noteaza New York Times si Reuters.

Michael FlynnFoto: Captura YouTube

Flynn, general in rezerva, este o figura centrala a investigatiei federale conduse de procurorul special Robert Mueller privind eventuala colaborare cu Rusia a unor apropiati ai lui Trump in alegerile prezidentiale.

Investigatia planeaza asupra Casei Albe din ianuarie, cand agentiile de informatii americane au afirmat ca Moscova s-a amestecat in campanie pentru a-l ajuta pe republican sa o invinga pe democrata Hillary Clinton.

Implicarea ar fi constat in spargerea de sisteme informatice si publicarea de emailuri compromitatoare si in diseminarea de propaganda prin retelele sociale pentru a o discredita pe Hillary.

Rusia a negat ca s-a amestecat in alegerile din SUA, iar Trump a spus ca nu a existat nicio colaborare.

In ciuda anuntului echipei lui Flynn, un avocat al lui Trump a declarat ca “nimeni nu trebuie sa traga concluzia ca acesta inseamna ca generalul Flynn colaboreaza contra presedintelui”.