CEO-ul Uber, compania americana care le pune la dispozitie utilizatorilor de smartphone-uri o solutie de transport alternativa taxiurilor, a declarat marti ca date personale ale 57 de milioane de utilizatori din intreaga lume, inclusiv cele de 600 000 de soferi, au fost furate de hackeri la sfarsitul anului 2016, sustinand ca a aflat aceasta "recent", scrie AFP.

Numele utilizatorilor, precum si adresele de e-mail si numerele lor de mobil au fost piratate a declarat Dara Khosrowshahi, intr-un comunicat de presa. Numele si numerele de licenta ale soferilor Uber au fost, de asemenea, furate.

Pe baza expertizei externe, seful companiei VTC a afirmat ca istoricul calatoriilor, numerele de carduri bancare si numerele conturilor bancare, numerele de asigurari sociale si datele de nastere a utilizatorilor nu ar fi fost in schimb, furate.

Khosrowshahi, care a fost numit sef al lui Uber la sfarsitul lunii august, a declarat ca a fost informat "recent" despre incident.

"Nimic nu ar fi trebuit sa se intample si nu voi mai gasi scuze", a adaugat el.

"Doua persoane care nu fac parte din companie ar fi responsabile pentru acest incident", a spus el. Au intrat intr-o baza de date a companiei, stocata in cloud, si au descarcat aceste informatii.

Doi membri ai serviciilor de securitate Uber, "responsabili de gestionarea" problemei, care nu avertizau utilizatorii ca datele lor au fost furate, nu mai fac parte din echipa.

"Incidentul nu a ajuns la sistemele sau infrastructura companiei", a mai spus Khosrowshahi.

Uber a platit 100.000 de dolari hackerilor, astfel incat sa nu dezvaluie incidentul si sa distruga informatiile colectate, potrivit unei surse apropiate situatiei.