Un grup de intelectuali neo-conservatori au semnat "Declaratia de la Paris", in care pledeaza pentru radacinile crestine ale Europei si resping o politica de imigratie fara asimilare, care inseamna colonizare

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 20 noiembrie 2017, 20:02 Actualitate | Internaţional


Angela Merkel
Foto: Agerpres/EPA
O serie de intelectuali neo-conservatori au semnat recent "Declaratia de la Paris: o Europa in care putem sa credem", in care pledeaza pentru recunoasterea radacinilor crestine ale Batranului Continent si critica "tirania tehnocrata", multiculturalismul si  in general ceea ce acuza a fi "falsa Europa", actualele elite care "se pretint a fi precursorul unei comunitati universale".

Manifestul, semnat de intelectuali conservatori si crestini Remi Brague, Philippe Beneton, Chantal Delsol, Robert Spaemann sau Roger Scruton, afirma ca aceasta "falsa Europa se vede ca fiind apogeul civilizatiei noastre, dar in realitate se pregateste sa ne confiste patriile".

Potrivit autorilor, aceasta falsa Europa, ai carei "purtatori de stindard sunt voluntari orfani, care vad situatia lor de apatrizi ca o fapta nobila", "cautioneaza o lectura caricaturala a istoriei noastre".

Acesti lideri "ignora si chiar repudiaza radacinile crestine ale Europei. In acelasi timp, au grija sa nu ofenseze musulmanii, care ar trebui sa adopte cu bucurie perspectiva lor laica si musulmana". Partizanii "falsei Europe" sunt acuzati ca "inabuse orice disidenta - desigur, in numele libertatii si al tolerantei".

Autorii critica de asemenea faptul ca, desi se vorbeste despre "o libertate fara precedent, viata europeana devine din ce in ce mai reglementata".

"Aceste reguli, adeseori concepute de tehnocrati fara chip in solda celor puternici, guverneaza relatiile noastre profesionale, deciziile de afaceri" iar "falsa Europa" este acuzata ca incearca sa restranga libertatea de expresie. Argumentul: "liderii politici care reamintesc adevaruri suparatoare despre islam sau imigratie sunt adusi in fata judecatorilor".

Autorii spun ca "falsa Europa" promite o "cultura de omogenizare dictata de piata si o conformitate impusa de politica".

"In mod paradoxal, intreprinderea multiculturala europeana, care neaga radacinile crestine ale Europei, exploateaza un ideal de caritate universala de o maniera exagerata si himerica. Ea cere europenilor o negare de sine care tine de sfintenie. Ar trebui sa racunoastem colonizarea tarilor noastre si disparitia culturii noastre drept cea mai mare realizare a secolului XXI; un act colectiv de sacrificiu pentru aparitia unui fel de comunitate globala, pasnica si prospera. Majoritatea celor care ne guverneaza recunosc, fara indoiala, superioaritatea culturii europene dar refuza ca acest lucru sa fie afirmat public de o maniera care ar putea ofensa imigrnatii. Din cauza superioaritatii culturii europene, ei cred ca asimilarea se va face natural si rapid", sustin acestia.

Autorii considera ca "o alternativa este posibila" si spun ca actuala Europa este dominata de "un materialism fara scop care pare incapabil sa motiveze barbatii si femeile sa infiinteze o familie".

Ce alternative propun autorii:
 • O imigratie fara asimilare este o colonizare si aceasta trebuie respinsa. Limbajul multiculturalismului a fost importat din America, unde perioada marilor migratii s-a incheiat la inceputul secolului XX. Dupa ce a lasat sa intre un numar considerabil de imigranti, America si-a inchis portile timp de peste doua generatii.
 • Europa trebuie sa invete din experienta americana: munca este un puternic instrument de asimilare, o politica sociala generoasa poate impiedica asimilarea
 • Pietele trebuie reglementate in vederea finalitatii sociale. Trebuie rezistat in fata ideologiilor care incearca sa organizeze orice societate pornind de la logica pietei. Nu putem permite ca totul sa fie de vanzare. Pietele trebuie orientate in vederea unui scop social. Astazi, imensitatea companiilor ameninta chiar suveranitatea politica. Natiunile trebuie sa coopereze si sa controleze aroganta si indiferenta fortelor economice globale.
 • Casatoria este fundamentul societatii civile si constituie baza armoniei dintre barbati si femei. Afirmam ca rolurile fundamentale in calitate de fiinte umane sunt cele de mama si tata. Sustinem politici sociale prudente care incurajeaza si intaresc casnicia, nasterea si educatia copiilor.
 • Termenul "populism" este folosit ca o invectiva. Consideram ca acest fenomen poate reprezenta o rebeliune sfanta impotriva tiraniei falsei Europe, care eticheteaza drept "anti-democratica" orice amenintare la adresa monopolului sau de legitimitate morala. Denumirea "populism" chestioneaza dictatura statu quo-ului, 'fanatismul centrului' si o face legitim.
 • Respingem ca simplista afirmatia potrivit careia nu exista o alternativa responsabila la solidaritatea artificiala si fara suflet a unei piete unificate, la o birocratie transnationale, la o societate a divertismentului.
 • Cerem tuturor europenilor sa ni se alature pentru a respinge utopia fanteziste a unei lumi multiculturale fara granite.
 • Sa restabilim suveranitatea nationala, sa regasim demnitatea unei responsabilitati comune pentru binele si viitorul Europei.
Manifestul este semnat de:
 • Philippe Beneton (Franta)
 • Remi Brague (Franta)
 • Chantal Delsol (Franta)
 • Roman Joch (Slovacia)
 • Lanczi Andras (Ungaria)
 • Ryszard Legutko (Polonia)
 • Pierre Manent (Franta)
 • Dalmacio Negro Pavon (Spania)
 • Roger Scruton (Marea Britanie)
 • Robert Spaemann (Germania)
 • Bart Jan Spruyt (Olanda)
 • Matthias Storme (Belgia)
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6902 vizualizari

 • +10 (80 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 noiembrie 2017, 20:20)

  [anonim]

  • -3 (45 voturi)    
   aia cu tirania puteai sa o pastrezi pentru (Luni, 20 noiembrie 2017, 20:53)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui

   tine si Putin.
   In rest, de acord cu declaratia din articol.
  • +6 (14 voturi)    
   Tot ce este in folosul direct (Marţi, 21 noiembrie 2017, 11:28)

   Marius_23 [utilizator] i-a raspuns lui

   Al individului si implicit al familiei trebuie catalogat ca si retrograd, depasit, incorect politic, homofob binenteles si multe altele . Feminismul a reusit deja sa produca un grav declin demografic in Europa, femeile moderne investesc in bunuri materiale case si masini de fite, ce familie, au sa vada ele dupa 40-50 de ani cine mai da doi bani pe ele !
   • -10 (16 voturi)    
    corect (Marţi, 21 noiembrie 2017, 12:27)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Marius_23

    Rolul lor e la cratita, desculte si gravide in bucatarie, nu ?

    Vezi ca ti-a fugit dinozaurul din curte Dl Flintstone!
    • +4 (8 voturi)    
     Decat o carierista (Marţi, 21 noiembrie 2017, 12:52)

     Marius_23 [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     Fara scrupule mai bine una mai modesta care este capabila sa aprecieze o viata normala, chiar daca pare "inapoiata" pentru feministe, totul se deconteaza in viata pana la urma .
    • +5 (5 voturi)    
     Daca as fi singur ar fi ceva (Marţi, 21 noiembrie 2017, 13:40)

     Marius_23 [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     Nu ca sa incep sa ma laud, am pregatire in IT si medicina si toti prietenii mei, profesori, medici, ingineri IT fie s-au insurat cu femei simple fie tind spre asa ceva, niciunul nu viseaza la o feminista feroce !
     • +3 (3 voturi)    
      pilonul central (Marţi, 21 noiembrie 2017, 19:20)

      iodixit [utilizator] i-a raspuns lui Marius_23

      al unei case/familie e femeia!
      pilonul central al societatii, este familia.
    • +1 (5 voturi)    
     nop (Marţi, 21 noiembrie 2017, 16:37)

     Point [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     rolul soy boy-lor e la cratita.
     vezi ca ti-a cerut nevasta bani de mall,dl jetson!
 • +4 (48 voturi)    
  Ce frumos (Luni, 20 noiembrie 2017, 20:20)

  mitg [utilizator]

  Dar in afara de declaratii, pe cand si ceva concret?

  Un partid pan-european in Parlament, in adunarea Consiliului Europei, nimic? O fundatie macar?
 • +10 (22 voturi)    
  Nedumerire (Luni, 20 noiembrie 2017, 20:33)

  mprodanus [utilizator]

  Ce n-am inteles, e ce cauta poza Angelei in articolul hotnews.ro despre documentul conservatorilor, cand declaratia e, de fapt, impotriva celor ca ea.
  • +5 (13 voturi)    
   Poza e (Marţi, 21 noiembrie 2017, 9:49)

   Mita Beciuklista [utilizator] i-a raspuns lui mprodanus

   excelent aleasa. Batrina Stasista e promotorul nenorocirilor, care se abat asupra Europei.
  • +4 (6 voturi)    
   Merkel a anuntat in 2012 (Marţi, 21 noiembrie 2017, 11:42)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui mprodanus

   Ca Multikulti a esuat..ce a urmat a fost o lovitura a celor fara chip in solda celor puternici pt dinamitarea Europei...se pare ca Merkel a fost informata bine
 • +18 (36 voturi)    
  Ce nenorociti... (Luni, 20 noiembrie 2017, 20:33)

  Prostu' satului [utilizator]

  Trebuie interzisi, lucrarile lor arse in pietele publice, stigmatizati, numele lor nu mai trebuie in veci pronuntate etc., etc., etc.
  Jigodiile naibii... mai-mai sa-ti vina sa crezi, vai, ce oroare, ca ar putea chiar sustine chestia asta de la noi cu familia traditionala... ce cosmar...
  Sunt platiti de Moscova, macar atat lucru e clar.
  HN si alte publicatii cu constiinta civica ar trebui sa faca niste investigatii amanuntite in trecutul insilor astora, familiilor si afinilor lor, sa vedem de unde-au aparut, cine este si ce vrea ei...
  • +3 (3 voturi)    
   de la soros.. de acolo a aparut.. (Marţi, 21 noiembrie 2017, 17:14)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

   :))
   In fapt acesti intelectuali expun o situatie care ne macina cam pe toti in interiorul nostru.. dar... nu prea ne vine sa ne exerorizam de teama sa nu fim acuzati de nationalism, de rasism, de ...de.. si de... altele de catre aceste politiii obscure ale mediei , ascunse sub tot felul de denumiri de ong, cacage...combato..ge
 • -2 (16 voturi)    
  Scruton e genial (Luni, 20 noiembrie 2017, 20:33)

  Mondialul [utilizator]

  Alt conservator libertarian, cu minte ceas:

  Peter Thiel(American entrepreneur, venture capitalist, philanthropist, political activist, and author, 2.2 billion $)
  : What is Multiculturalism Really About?
  vechi de acum 20 de ani !
  https://www.youtube.com/watch?v=E6cxRYgqfHY
 • +16 (56 voturi)    
  in sfarsit (Luni, 20 noiembrie 2017, 21:08)

  wintershadow [utilizator]

  O declaratie mai mult decat binevenita.
 • -16 (32 voturi)    
  Au si astia mai rasariti (Luni, 20 noiembrie 2017, 21:37)

  gica24 [utilizator]

  pupatorii lor de moaste. Sa mai invoci ceva legat de zei invizibili in sec 21 arata cat de rupti de realitate sunt acesti intelectuali.
  • +13 (17 voturi)    
   Tu ai citit ce scrie? (Marţi, 21 noiembrie 2017, 7:54)

   BEDE [utilizator] i-a raspuns lui gica24

   Nu zice nimic de moaste. Nimic de ritualismul absurd al multor religii.
   Sau, in mod voit, nu faci nici o diferenta intre crestinismul biblic, bazat pe invatatura Noului Testament si superstitiile populare si ritualurile prin care clerul prosteste masele?
   Pana si o spoiala de crestinism a ajutat enorm de mult dezvoltarea civilizatiilor europene. Mai ales acolo unde a prosperat crestinismul reformat: Marea Britanie, Germania, Olanda si tarile nordice.
   Dezvoltarea stiintei a fost ajutata de credinta ca, existand un Dumnezeu creator, El a dat niste legi ale fizicii, care pot fi cercetate. Prin secolul al XIX-lea, cand europenii aveau incredere in stiinta, chinezii nu avea inca conceptia de "legi ale fizicii", ci totul la ei era cu dragoni si creaturi fantasmagorice si cu feng-shui. Asta a porpos de conceptia ca un om de stiinta adevarat nu poate crede in Dumnezeu.
   • -2 (8 voturi)    
    Clar (Marţi, 21 noiembrie 2017, 12:30)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

    "Dezvoltarea stiintei a fost ajutata de credinta ca, existand un Dumnezeu creator, El a dat niste legi ale fizicii" si daca spune-ai orice altceva decat "God did it" erai ars pe rug !


    Stiinta s-a dezvoltat doar pt ca religia si basmele pt adulti au fost tratate ca atare si nu literea de lege, altfel inca traiam cu oaia in dormitor si din 12 copii mai traiau doar 3 pana la varsta de 14 ani.
    • +3 (3 voturi)    
     tovarase (Marţi, 21 noiembrie 2017, 14:04)

     Point [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     vezi ca a aparut,la lumina,o religie la care poti adera linistit.in loc de rugaciuni intonezi 010101010101 si te inchini unui zeu de mii de ori mai inteligent ca oamenii.
     pacat ca consuma curent
  • +2 (4 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 noiembrie 2017, 15:34)

   [anonim] i-a raspuns lui gica24

 • +8 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 noiembrie 2017, 22:37)

  [anonim]

 • +18 (32 voturi)    
  O declaratie de bun simt! (Luni, 20 noiembrie 2017, 22:51)

  Sartre64 [utilizator]

  In sfirsit, primul articol intr-o publicatie romaneasca despre "Europa" lor, a "elitelor" europene.
  Declaratia de la Paris publicata luna trecuta si intitulata " A Europe we can believe in" vorbeste de o falsa Europa, fara natiuni, care neaga radacinile crestine si nu recunoaste civilizatia europeana ca fiind superioara celei islamice, sau oricarei alteia, din motive de multiculturalism si political correctness.
  Cred ca este bine ca a fost publicata si in Romania, pentru ca toti europenii au dreptul la o informare corecta si au dreptul sa participe la discutiile legate de viitorul Europei.
 • +17 (25 voturi)    
  neoconservatori? (Luni, 20 noiembrie 2017, 22:54)

  RonaldDTrump [utilizator]

  Ce se intampla cu Hot News, sa l faceti pe Roger Scruton neo conservator? Omul asta e conservator cand voi nici nu erati inca nascuti...la fel si pentru ceilalti, vai de mama noastra ce presa de dreapta avem!
  • +5 (5 voturi)    
   huh? (Marţi, 21 noiembrie 2017, 9:40)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui RonaldDTrump

   stiti dvs care e presa de ''dreapta''?
   daca da,va rog sa enumerati,eventual cu link-uri.
   HN nu intra sub nici o forma la aceasta categorie.
   PC-ul a mancat si ultima farama de gandire independenta,a ''ziaristilor'' si a moderatorilor de pe aici.hranirea se face exclusiv prin tubul dedicat matului,neuronii minimi pastrati in viata fiind alocati votului la comanda.
   iar adaugarea ''neo'' are bataie lunga.
   se doreste murdarirea,din start,a oricaror opinii diferite fata de gandirea de PC si stat.
   ''neo'' fascisti;''neo'' conservatori...
 • +7 (9 voturi)    
  Big Brother (Marţi, 21 noiembrie 2017, 7:47)

  ww [utilizator]

  Las ca va da voua masoneria sionista o Europa "crestina" de nu o sa va vina sa credeti. I-au trebuit vreo doua secole ca sa duca pacientul in gradul de indobitocire in care se afla, si nu cred ca va mai lasa vreodata prada din falci. Sau chiar mai crede cineva ca starea actuala e rezultatul unei evolutii firesti a lucrurilor? Intrebati-va din ce tenebre au iesit oare nazismul si comunismul, cititi Discursul Marelui Inchizitor, cititi Antihristul lui Soloviov, cititi-l pe Orwell, marii profeti ai vremurilor ce au sa vina...
  Caci Europa actuala nu este altceva decat un nou Turn Babel, ridicat de zidari autoproclamati Dumnezei si care nici de aceasta data nu vor sa bage in seama Piatra din capul unghiului.
 • -5 (13 voturi)    
  Ilustri anonimi (Marţi, 21 noiembrie 2017, 8:26)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Fara opera relevanta, fara recunoastere, doar idei fixe.
  • +1 (9 voturi)    
   Te rog ... (Marţi, 21 noiembrie 2017, 9:21)

   MPopa [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

   Te faci de ras afirmand asa ceva. Pana si diletantii au auzit de Scruton si Manent.
   • -3 (9 voturi)    
    E vorba de Scruton cel cu reclame (Marţi, 21 noiembrie 2017, 10:33)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui MPopa

    platite la tutun? Sunt diletant in materie de turun si totusi am auzit de el :-)))
 • +7 (13 voturi)    
  O declaratie mult asteptata (Marţi, 21 noiembrie 2017, 8:57)

  MPopa [utilizator]

  E suficient sa citesti documentul ca sa devina evidenta diferenta de substanta dintre realitatile la care se face referire si precaritatea discursului progresist.
  Ma bucur foarte mult ca intelectuali autentici au decis in sfarsit sa se exprime impotriva celor care si-au facut din daramarea fundamentelor Europei un scop in sine.
  Si nu inteleg de ce criticati Hotnews, iata ca au publicat acest manifest in ciuda faptului ca, daca e sa te iei dupa comentarii, majoritatea cititorilor lor au virat spre stanga radicala.
  • -3 (5 voturi)    
   Totul este programat (Marţi, 21 noiembrie 2017, 11:51)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui MPopa

   O problema creata intentionat pt a rezolva alta problema la care Europa venise cu o solutie "inacceptabila"
 • +3 (7 voturi)    
  intelectuali (Marţi, 21 noiembrie 2017, 9:00)

  codrean [utilizator]

  Romani nu vad pe lista. Se pare ca nu contam in miscarea de idei ,in dezbaterile publice. Pacat !
 • +2 (4 voturi)    
  Cred ca stimatii glumesc (Marţi, 21 noiembrie 2017, 10:45)

  Marius_23 [utilizator]

  Pai materialismul desantat are un scop precis ! Cine mi-s eu ! Sa umplem si noi cu ce va golul ala imens din interior !
 • -6 (8 voturi)    
  Conservatorii si visele umede (Marţi, 21 noiembrie 2017, 14:33)

  Semiramidul [utilizator]

  Mai nou esti conservator daca ai ceva cu emigrantii si o bagi la greu pe aia cu Europa crestina.
  Si mai nou cu nationalismul (care este "uman" pentru ei, pe cand laicitatea uniunii este anonima si rea).
  cuplurile gay opresc progresul europei si duc la slabirea fundamentelor ei.
  La fel si corporatiile, care sug sudoarea natiunilor.

  Asistam la o opera comica? La o tentative de deconectare a Europei de la mersul planetei?
  Din lider UE ar deveni un spatiu al tensiunilor interne, al luptelor intestine si al orgoliilor nationaliste.

  M-am amuzat cand am vazut mari intelectuali polonezi, unguri si slovaci :)

  *Putin jubileaza
  • +5 (7 voturi)    
   ''mersul planetei'' (Marţi, 21 noiembrie 2017, 16:31)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui Semiramidul

   pai tovarasul semiramid poate ne indica,pretios,si tarile din africa sau asia unde migreaza europenii?
   planeta asta e mare,insa ca sa vezi,numai in europa vor sa emigreze toti.
   ce te faci tovarase,cand muslimii or sa fie majoritari in suedia,germania etc?pe unde mai scoti camasa laicitatii?pe gatul fara cap?
 • +1 (1 vot)    
  Opinii (Marţi, 21 noiembrie 2017, 15:40)

  Setalcott [utilizator]

  Un filosofi conservator de culoare: Muhammad Ali

  https://www.youtube.com/watch?v=yjw_w0YHL1g
 • +3 (3 voturi)    
  total de acord! (Marţi, 21 noiembrie 2017, 19:15)

  iodixit [utilizator]

  trebuie sa semnez undeva?
 • +1 (1 vot)    
  Europa (Vineri, 24 noiembrie 2017, 19:17)

  filipache [utilizator]

  In sfarsit Europa se mobilizeaza.
  Salut initiativa cu mari sperante ca ne vom reintoarce cu fata la credinta si cultura..
  Imi doresc societate civilizata. Nimic mai mult.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by