Brigitte Bardot a denuntat decizia Washingtonului de a autoriza din nou importul de trofee provenind de la elefanti ucisi in Zimbabwe si in Zambia si a afirmat ca Donald Trump este "inapt sa guverneze", intr-o scrisoare adresata vineri presedintelui american, relateaza AFP.

"Niciun despot din lume nu-si poate asuma responsabilitatea de a ucide specii atat de vechi si care fac parte din patrimoniul mondial al umanitatii", a scris fosta actrita franceza dupa anuntul controversat al agentiei federale americane care raspunde de chestiunea vanatorii si a pescuitului, potrivitAgerpres.

U.S. Fish&Wildlife Service (USFWS) a anuntat joi ca "va emite permise care autorizeaza trofeele de elefanti vanati de placere in Zimbabwe pana la 31 decembrie 2018", provocand numeroase critici din partea asociatiilor de aparare a animalelor.

"Elefantul este un animal unic, magic, sacru, respectat si protejat. Actiunile dumneavoastra confirma zvonurile potrivit carora sunteti inapt sa guvernati", a scris in scrisoare vedeta de 83 de ani, denuntand un "act criminal".

Potrivit organizatiei Great Elephant Census, numarul de pachiderme a scazut cu 30% intre 2007 si 2014 in Africa, cu o scadere cu 6% in cazul Zimbabwe.

In aprilie, presedinta si fondatoarea fundatiei Bardot a denuntat deja o lege promulgata de Donald Trump care autoriza vanatoarea in rezervatiile protejate din Alaska.

Ea l-a interpelat pe contul sau de Twitter pe presedintele american si i-a cerut sa revina asupra "acestei decizii absurde care este o crima a umanitatii contra naturii".

"Inca o data va afisati dispretul fata de necesitatea indispensabila de a conserva natura, de a apara biodiversitatea", a mai scris ea.