Militarii chinezi si rusi vor organiza, luna viitoare, exercitii antiracheta la Beijing, a declarat vineri Ministerul Apararii al Chinei, pe fondul ingrijorarii ambelor tari cu privire la desfasurarea unui sistem antiracheta american in Coreea de Sud, relateaza Reuters.

China si Rusia si-au exprimat opozitia fata de amplasarea sistemului de aparare a SUA (THAAD) in Coreea de Sud, despre care Seul si Washington spun ca este necesara pentru a se apara impotriva amenintarii rachetelor nord-coreene.

China, impreuna cu Rusia, si-a exprimat in repetate randuri opozitia fata de implementarea THAAD, spunand ca nu va face nimic pentru a usura tensiunea cu Coreea de Nord.

China se teme, de asemenea, ca puternicul sistem de radare THAAD poate privi adanc in teritoriu, subminand securitatea acestuia.

Ministerul Apararii al Chinei a declarat ca va avea loc un exercitiu din 11 decembrie pana pe 16 decembrie.

Scopul exercitiului este doar pentru a verifica apararea impotriva rachetelor si cum sa faca fata unor "atacuri neprevazute si provocatoare asupra teritoriilor celor doua tari prin intermediul rachetelor balistice si rachete de pe nave", a spus ministrul.

"Exercitiul nu vizeaza nicio terta parte", a mai spus el, fara sa elaboreze.