Liderul de la Casa Alba a solicitat vineri aprobarea unui pachet de masuri totalizand miliarde de dolari pentru a preveni o scadere a activitatii economiei americane, transmite BBC.

Presedintele a afirmat ca acest pachet ar trebui sa fie suficient de mare pentru a influenta economia "mare si dinamica" a Statelor Unite.

George W. Bush a precizat ca masurile trebuie sa includa stimulente financiare pentru companii si reduceri de taxe pentru americani.

Presedintele a afirmat ca pachetul economic ar trebui sa reprezinte cel putin 1% din Produsul Intern Brut, respectiv 140 de miliarde de dolari, adaugand ca planul ar juca rolul unui vaccin "care sa tina sanatoasa o economie ce este puternica in mod fundamental".

"Pentru a mentine cresterea economiei noastre si pentru a crea locuri de munca, Congresul si administratia trebuie sa lucreze impreuna pentru a legifera cat mai curand un pachet economic stimulativ", a afirmat liderul american.

Bush a afirmat ca el ca se asteapta la o crestere a economiei, insa la un nivel mai scazut decat in anii precedenti.

Imediat dupa declaratiile lui Bush privitoare la un set de masuri ale Casei Albe cu scopul de a sprijini economia, actiunile listate la bursele americane s-au ieftinit pe fondul neincrederii investitorilor referitoare la eficienta reala a unui astfel de pachet.