Punctualitatea trenurilor japoneze este legendara. Iata insa ca marti, 14 noiembrie, un tren din Tokyo nu a plecat la timp. Potrivit comunicatului oficial, el nu a plecat la ora 9:44, ci cu 20 de secunde mai devreme. Din cauza incidentului, operatorul feroviar a trebuit sa-si ceara oficial scuze: "Ne cerem sincer scuze pentru inconvenientele grave pe care le-au suferit clientii nostri", se scrie in comunicatul "Despre plecarea mai devreme a trenului regulat, la statia Nankorozan".

Trenurile japoneze sunt atat de punctuale, in general, incat unii pasageri aleg sa-si planifice calatoriile lor "la fix", venind pe peron exact atunci cand sosesc trenurile, s-a spus in declaratia operatorului de tren Tsukuba Express. Deci, este de inteles ca cel putin cativa au pierdut trenul. Acest lucru le-ar putea determina ratarea altor transferuri pe drum si, in cele din urma, intarzieri la serviciu sau la scoala.

Stirea a fost difuzata de Japan Today si preluata in Handelsblatt-ul german, care precizeaza ca trenul cu pricina - comparabil cu un S-Bahn german - leaga gara Akihabara din Tokio City cu suburbia Tsukuba, distanta pe care circula cu cca 130 kmh.