Cetateanul sarb Bratislav Zivkovic, declarat indezirabil pe 15 ani de instanta dupa ce SRI l-a monitorizat incercand sa afle informatii secrete despre baze militare si radare ale Romaniei la Marea Neagra, a declarat pentru Sputnik ca serviciile de informatii nu au niciun fel de dovezi cu privire la asa-numita "activitate de colectare de informatii". Potrivit lui, autoritatile romane doar "s-au speriat de prezenta lui in Romania".

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu exista niciun fel de dovezi. De altfel, as fi ajuns la inchisoare. Totusi, sunt la libertate. Ei pur si simplu s-au speriat de prezenta mea in Romania", a declarat Zivkovic, in exclusivitate pentru Sputnik.

"M-am intalnit cu niste amici. In ultima mea vizita m-am aflat pe teritoriul Romaniei doar trei ore. Am fost asteptat la frontiera, unde mi-au si inmanat documentele in care sunt declarat persoana indezirabila", a spus Zivkovic.

Todata, sarbul a postat si pe Facebook o reactie in care reafirma ca autoritatile din Romania nu ar avea dovezi impotriva sa.

"Nu exista nicio dovada ca am avut de-a facut spionaj pe teritoriul Romaniei, pentru ca, daca da, nu m-ar expulza, m-ar fi judecat pentru o astfel de treaba. Romania nu este totusi precum Muntenegru si nu face alegeri asa de proaste. Dupa cate inteleg eu, ei [n.r. autoritatile romane] vor "sa previna, mai degraba decat sa trateze", a scris Zivkovic.

Sarbul mai spune ca, din documentele primite de la autoritatile romane, principalele motive pentru interdictia de a mai intra in Romania in urmatorii 15 ani sunt "activitatile mele in Crimeea si Donbas, precum si frica de posibilul spionaj in Romania".

FOTO Detalii despre tentativa de spionaj dejucata de SRI: Cum a incercat sarbul Zivkovic, care a luptat in estul Ucrainei de partea pro-rusilor, sa afle secrete despre bazele militare si radarele Romaniei de la Marea Neagra