Ambasada Turciei la Washington a calificat drept "ridicole, false si fara fundament" informatiile privind implicarea Turciei intr-un plan vizand predarea clericului Fetullah Gulen autoritatilor de la Ankara pentru o suma de 15 milioane de dolari, informeaza news.ro.

Fethullah GulenFoto: AGERPRES

Ambasada sustine, intr-un comunicat, ca Gulen s-a aflat in spatele loviturii de stat din 15 iulie 2016, in care au fost ucisi "250 de oameni nevinovati", iar faptul ca acesta si-a gasit refugiul in Statele Unite "uimeste si frustreaza profund" poporul turc.

"Guvernul Republicii Turcia si poporul turc asteapta extradarea imediata a lui Fetullah Gulen din Statele Unite in Turcia, astfel incat sa poata fi judecat. Toate acuzatiile conform carora Turcia ar fi recurs la mijloace in afara statului drept pentru extradarea lui Fethullah Gulen sunt false, ridicole si fara fundament", a anuntat ambasada de la Washington intr-un comunicat publicat pe Twitter.

Wall Street Journal a relatat ca procurorul special Robert Mueller face investigatii cu privire la faptul ca fostului consilier pe probleme de securitate nationala al Casei Albe Michael Flynn si fiului acestuia li s-ar fi propus sa il scoata pe Fetullah Gulen din SUA si sa il predea autoritatilor de la Ankara in schimbul sumei de 15 milioane de euro.

De asemenea NBC a transmis ca investigatia vizeaza si o intalnire pe aceasta tema care ar fi avut loc intre Flynn si inalti oficiali turci, inainte de instalarea oficiala in functie a presedintelui Donald Trump.

Avocatul fostului consilier pe probleme de securitate nationala a calificat drept scandaloase si false aceste informatii.