Statele Unite si-au exprimat speranta ca reuniunea neoficiala privind Venezuela, luni la ONU, va conduce la actiuni internationale pentru a preveni actuala criza din aceasta tara sa devina o amenintare la adresa securitatii, potrivit unui document transmis vineri Consiliului de Securitate, relateaza AFP.

Ambasadoarea americana, Nikki Haley, este la originea convocarii acestei reuniuni publice care se va tine intr-o sala a Natiunilor Unite dedicata chestiunilor economice si sociale.

Venezuela se afla in pragul incapacitatii de plata a datoriei sale externe, pe care vrea sa o restructureze in pofida unei crize economice, politice si umanitare ce dureaza de mai multe luni.

"Comunitatea internationala trebuie sa actioneze in comun in privinta crizei din Venezuela si a impactului sau umanitar inainte ca aceasta sa se agraveze si sa devina o amenintare pentru pacea si securitatea internationale", a afirmat misiunea americana in documentul sau obtinut de AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, in sase luni, peste 500.000 de venezueleni au fugit in Columbia si in tari vecine. Acestea trebuie sa lupte in prezent impotriva traficului de fiinte umane si a afacerilor de exploatare sexuala, a precizat textul.