Coalitia condusa de Arabia Saudita a efectuat vineri seara doua raiduri aeriene asupra cladirii Ministerului Apararii la Sanaa, capitala Yemenului in razboi controlata de rebeli, au informat martori oculari, anunta AFP. Deocamdata, nu au fost semnalate victime omenesti, scrie Agerpres.

Dupa aceste lovituri, avioanele au continuat sa survoleze Sanaa, a adaugat sursa.

Postul de televiziune al rebelilor houthi, al-Masirah, a anuntat si el doua lovituri aeriene.

Coalitia, care a intervenit in Yemen cu incepere din 2015, a mai bombardat Ministerul Apararii provocand pagube importante, dar aceste noi lovituri intervin intr-un moment in care tensiunile sporesc intre Arabia Saudita si rivalul sau iranian care ii sprijina pe rebelii houthi.

Luni, coalitia condusa de Riad a intarit blocada aeriana, terestra si maritima impotriva Yemenului dupa ce a interceptat in zona aeroportului international din capitala saudita o racheta balistica trasa de rebelii yemeniti.

Rebelii houthi au amenintat au amenintat marti sa loveasca porturile, aeroporturile, posturile de frontiera si instalatiile vitale ale Arabiei Saudite si Emiratelor Arabe Unite ca riposta la noile sanctiuni, exacerband tensiunile intre Riad si Teheran.

La randul sau, ONU a facut apel la Arabia Saudita sa puna capat blocadei ce impiedica aducerea de ajutoare in Yemen, in timp ce aceasta tara se confrunta cu cea mai grava criza umanitara de pe planeta.

Din martie 2015, Riadul se afla in fruntea a unei coalitii arabe care ajuta puterea sa-i alunge pe rebelii houthi, care au preluat controlul capitalei Sanaa si al altor zone din tara la sfarsitul lui 2014/inceputul lui 2015.

Conflictul s-a soldat cu peste 8.650 de morti si 58.600 de raniti, printre care numerosi civili, reaminteste AFP.