Majoritatea americanilor se opun folosirii unui sistem de tip loterie pentru acordarea vizelor de imigrare in SUA, releva un sondaj de opinie Reuters/Ipsos ale carui rezultate au fost publicate joi.

Doar 25% din cei care au raspuns sondajului sustin Loteria Vizelor pentru acordarea documentului "green card", care permite castigatorilor sa se stabileasca permanent in Statele Unite, in timp ce 60% sunt impotriva. In prezent, se acorda anual 50.000 de astfel de vize de imigrare cetatenilor tarilor din care nu provin multi imigranti, cu scopul de a spori diversitatea originilor migratiei, potrivit Agerpres.

Presedintele american Donald Trump a criticat miercuri sistemul de acordare a vizelor din SUA, in urma atentatului de marti de la New York, soldat cu opt morti, dand vina pe democrati si indemnand la adoptarea unui program "bazat pe merit" de primire a imigrantilor in Statele Unite, transmite Reuters.

"Teroristul a intrat in tara noastra asa-numitul "Programul Loteria Vizelor Diversitatii", o frumusete a lui Chuck Schumer. Eu vreau sa fie bazat pe merit", a scris Trump intr-un mesaj pe Twitter.

Chuck Schumer, cel la care s-a referit Trump, este liderul democratilor din Senatul american.

"Luptam din greu pentru o imigratie bazata pe merit, sa terminam cu sistemele de loterie democrate. Trebuie sa devenim MULT mai duri (si mai inteligenti)", a continuat Trump intr-un al doilea tweet.