Un sofer britanic de 90 de ani care a ucis doua femei dupa ce a confundat frana cu acceleratia a evitat marti inchisoarea, dupa ce judecatorul a estimat ca pedeapsa sa va fi sa "traiasca stiind ca a provocat moartea a doua persoane", scrie AFP.

"Dupa o analiza atenta", judecatorul Martin Walsh l-a condamnat pe pensionar la doi ani de inchisoare cu suspendare, recunoscand ca decizia sa "poate fi dificil de acceptat pentru unii, respectiv membrii familiei si prietenii victimelor".

"In lumina durerii lor, astfel de sentimente sunt de inteles", a comentat judecatorul, insa "consecintele au fost neprevazute si tota involuntare".

Acesta a apreciat ca o pedeapsa cu inchisarea "nu ar fi un mijloc de descurajare pentru (acuzat) si nici pentru altii, (...) nu va indrepta raul facut".

"Veti trai restul vietii stiind ca actiunile dvs involuntare au antrenat moartea a doua persoane, (...) este povara dvs", a spus judecatorul, adresandu-se soferului.

Philip Bull, un fost negustor de textile acum pensionar, tocmai isi internase sotia infirma la spitalul din Withington cand, la volanul unei masini cu cutie automata de viteza, a gresit pedala si a lovit doua femei de 44 si 49 de ani, care au decedat la putin timp dupa accident.

Batranul a pledat vinovat.

Avocatul sau a aratat ca batranul are grija de peste zece ani de sotia sa, bolnava de Alzheimer, si ca aceasta nu poate ramane acasa fara sotul sau.