Presedintele catalan destituit de Madrid Carles Puigdemont a facut apel, sambata, de la Bruxelles, la unitatea partidelor separatiste la alegerile regionale din 21 decembrie. "A venit momentul pentru toti democratii sa se uneasca. Pentru Catalonia, pentru libertatea prizonierilor politici si pentru republica", a scris Puigdemont pe Twitter, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-un interviu acordat vineri seara postului belgian RBTF, Puigdemont s-a declarat "dispus" sa candideze la scrutinul convocat de premierul spaniol Mariano Rajoy in decembrie.

Fostul lider al Cataloniei, Carles Puigdemont, care a parasit Spania si s-a adapostit in Belgia dupa ce guvernul sau a fost destituit dupa declararea unilaterala a independentei, spune ca este pregatit sa candideze la alegerile regionale din 21 decembrie. Un judecator spniol a emis un mandat european de arestare pe numele lui Puigdemont, dupa ce procurorii au cerut acest lucru.

Un judecator spaniol a emis mandat european de arestare pe numele sau si a patru fosti consilieri, toti aflati in acest moment in Belgia.