Universitatea Princeton si Microsoft au dat in judecata administratia Trump pentru a salva programul "Dreamers", destinat imigrantilor ilegali

de N.O.     HotNews.ro
Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 12:13 Actualitate | Internaţional

Universitatea Princeton si Microsoft au dat in judecata administratia presedintelui Donald Trump, vineri, pentru a salva programul "Dreamers", care permite persoanelor care au intrat neoficial in Statele Unite, atunci cand erau copii, sa ramana in tara si sa lucreze legal, daca indeplinesc anumite conditii, relateaza News.ro, citand Bloomberg.

Presedintele Trump a declarat in septembrie ca programul cunoscut sub numele Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) se va incheia in martie 2018, daca Congresul nu va crea o solutie pe termen lung.

Presedintele Barack Obama a infiintat DACA prin intermediul unei directive, in 2012.

Microsoft si Universitatea Princeton, impreuna cu un student al acesteia, au intentat procesul, prin care contesta incheierea programului la un tribunal din Washington, sustinand ca acest fapt le va crea prejudicii.

Reclamantii vor sa obtina  o declaratie potrivit careia oprirea brusca a DACA este ilegala si neconstitutionala, precum si un ordin de blocare a acesteia.

Un reprezentant al Departamentului de Justitie a refuzat sa comenteze.

DACA permite persoanelor care au intrat ilegal in Statele Unite atunci cand erau copii sa solicite permisiunea de a ramane si a munci legal timp de doi ani, daca nu au cazier, sunt inscrisi intr-o institutie de invatamtnt sau au obtinut o diploma. Dupa obtinere, acest statut poate fi prelungit, dar nu reprezinta o etapa in obtinerea cetateniei.Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


710 vizualizari

 • -2 (34 voturi)    
  Sustinatorii imigratiei ilegale (Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 12:52)

  Robert M [utilizator]

  Fara nici un interes unii sustin migratia ilegala.
  • -5 (31 voturi)    
   interesul poarta fesul (Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 14:48)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Robert M

   este un program initiat de catre demokkati, de baraca, care, din experienta anilor scursi stiu ca noii veniti sunt recunoscatori la alegeri, voteaza cum trebuie. adica cu partidul (hahaha !) celor ce muncesc.
   billy klinton a dat o amnistie, chiar in anul alegerilor, cand fugea spre a doua transa la casa blanca, pt toti ilegalii care dovedeau ca au intrat in sua de zece ani, sau cinci, nu mai tin minte exact. au devenit noi cetateni cu sutele de mii... ghici cum au votat ?!

   daca legalizeaza pe cei ce'au intrat copii in america, aia n'au venit singuri, ci cu parintii. automat se extinde la legalizarea parintilor, fratilor ramasi in tzara de origine, daca sunt minori...etc.
   deci, este o forma ascunsa de amnistie a ilegalilor.
   daca urmariti, veti vedea ca toate amnistiile pt legalizarea imigrantilor ilegali au fost date in timpul administratiillor demokkate.
   normal, ei imbraca totul, cum zicea si al batran, apoi lilici, cu fatza umana...
   socealizm, progresism, globalizm, societate deschisa, fatza umana, totu' pt. om !
   na, ca si pe asta o zise al batran mai acum fo treizeci de ani..

   propunere pt. umanistii de la princeton, una din cele mai scumpe scoli din america: sa le ceara vize de studii si sa le dea burse de studii la princeton university si alte scoli de elita. ei si bill gates, ca are de unde. dupa care isi vor gasi ei de munca.

   hahaha, pai trompa o zise clar ca e treaba congresului sa gaseasca solutia, a legiuitorului, nu a judecatorului...
   • +8 (22 voturi)    
    Ma, ce le mai stii tu despre Bill Clinton ! (Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 18:24)

    John M. [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    But here is a mind bender for you: stiai ca 78% din doctoranzii straini raman in cercetare in America dupa ce isi termina studiile?!
    Si mai stii si ca in timpul lui Bill Clinton de 8 ani la Casa Alba America si-a dublat GDP, un record absolut istoric ce se studiaza de toate scolile de prestigiu de business din lume?!
    • -6 (20 voturi)    
     gionule (Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 20:16)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui John M.

     ce vorbeam noi si...adica unde dai si unde crapa.
     e vorba de mascarea imigrarii clandestine, contrara legii, adica o amnistie mascata.
     mingea e in curtea congresului, ordinul lui o'banana avand un termen limita.
     deci, normal, cum zice un coleg mai jos, se fac de ras astia din nj. nu e treaba judecatorilor.
     este numai o chestie de propaganda neo ...progresista, ideologia extremei stangi din pd, in speranta ca daca tot dau lovituri marunte, il vor dobori pe trompa.
     cat despre iepoca lui billy mincinosul, este epoca in care au disparut afacerile mici, pravalii, ateliere, au luat avant marile coroporatii care au inghitit toti pestii marunti.
     politica de dobanzi a fedului a spoliat economiile populatiei, tentata si ...hahaha, ieducata spre stock exchange. :)
     si s'a mai remarcat billy prin bombardarea belgradului si jocul de glezne din iraq.
     sa'i fie de memorie. apropos, sa nu uit, atunci a luat avant si sexul oral. :0))
     • -9 (17 voturi)    
      si fumatul (Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 22:13)

      baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      trabucelor fragezite in prealabil.
 • -5 (33 voturi)    
  Demența la ea acasă (Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 13:43)

  Amerlocu [utilizator]

  Legile SUA zic că orice persoană ce intră ilegal în SUA trebuie deportată. Indiferent că are o lună sau 99 de ani. În 2012 Obama a susendat temporar aplicarea legii cu privire la minorii ce au intrat în SUA ilegal până la o anumită dată, printr-un ordin executiv. Motivul oficial era să dea timp Congress-ului să vină cu o lege care să le clarifice sitauția ilegalilor minori. Problema e că Congressmen-ii ce ar vota așa ceva au toate șansele să nu mai fie realeși. Dincolo de gargara dn media NIMENI nu-i vrea pe ilegali. Și atunci Obma a continuat să extindă ordinul executiv „temporar” timp de 4 ani. Trump a anunțat pur și simplu că nu mai permite suspendarea legii. Și că dacă Congress-ul vrea să modifice legea trebuie să o facă până în Martie 2018. După aia suspendarea ei expiră. Și acum ca să vezi culmea idioțeniei: se găsesc debili mintali care dau administrația în judecată pentru că refuză să mai prelungească suspendarea legii. Adică aplicarea legii e ilegală :)

  Șmecheria e că în Noiembrie 2018 sunt alegeri pemtru Congress. Evident că nimeni nu va avea curajul să voteze legalizara ilegalilor într-un an electoral. Așa că din 2018 Trump poate relua gospodărește deportările ilegalilor protejați până aum de ordinele executive ale lui Obama.

  Trebiie apreciat că a făcut o treabă extraordinaă până acum, încă dnainte de a-și construi zidul, reducând întrările ilegalilor cu peste 70% față de anul trecut. E cel mai scăzut nivel din ultimii 15 ani.
  • -3 (7 voturi)    
   Multumim (Duminică, 5 noiembrie 2017, 10:37)

   wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   pentru explicatiile clare. Un comentariu mai bun decat articolul.

   A, am uitat ca fiind pe HN, orice articol legat legat de Trump este doar manipulare sau minciuna.
  • +3 (9 voturi)    
   Cum ? (Duminică, 5 noiembrie 2017, 13:40)

   geo.lex [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   "Dincolo de gargara dn media NIMENI nu-i vrea pe ilegali."
   De fapt realitatea e exact pe dos, americanii au pareri favorabile despre imigrantii ilegali. Un sondaj realizat de Quinnipiac Polling Institute, o institutie recunoscuta pentru calitatea cercetarilor arata:

   68% dintre americani cred in 2017 ca imigrantii ilegali ar trebui sa ramana in SUA si sa aplice pentru cetatenie, in crestere fata de 57% in 2012, doar 19% cred ca ar trebui sa plece.

   Majoritatea americanilor, 52-55%, cred ca doar in cazul infractiunilor grave ar trebui deportati, doar 20% dintre americani cred ca toti imigrantii ilegali ar trebui sa plece

   Impotriva construirii zidului la granita cu Mexicul se pronunta 60% dintre americani, in crestere cu 5% fata de anul 2016

   82% dintre americani sustin ramanerea in SUA a copiilor imigrantilor ilegali si acordrea cetateniei

   72% dintre americani sustin ca Trump trebuie sa incheie un acord cu democratii pentru a acordarea unui statut legal si permise de munca copiilor imigrantilor ilegali

   Rezultatele sunt similare cu celelalte sondaje efectuate de Gallup, McClatchy-Marist, Monmouth University, CNN, NBC, CBS, toate aratand ca majoritatea americanilor nu se simt amenintati de imigranti, nu cred ca ei fura slujbele americanilor, cred ca imigrantii ilegali aduc beneficii economiei SUA si cred ca acestora trebuie sa li se acorde statut legal, atat lor cat si copiilor adusi in SUA.
 • -4 (34 voturi)    
  Remarcabil (Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 14:17)

  Jesuis.PasCharlie [utilizator]

  ...efortul marilor universitati de a se compromite.
  Harvard,Oxford,Princeton,Yale - exponente ale curentului ' ce-am fost odata si ce-am ajuns".
  De compania respectiva nici nu vorbesc.
 • -7 (25 voturi)    
  actiune (Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 17:02)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  de pr, trump are legea de partea lui, oricit de leftard ar fi judecatorul, tot degeaba. Ca universitatile americane, nu toate, dar foarte multe, au devenit adevarate madrasse marxiste, e un lucru arhicunoscut. Fiecare pe limba lui piere.
  • +8 (22 voturi)    
   Stii vreuna care a pierit pana acum?! (Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 18:28)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

   Prejudecati si wishful thinking !
   • -11 (19 voturi)    
    nu (Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, 22:15)

    baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui John M.

    postacule, nu stiu, dar te asigur ca in citiva ani vor pieri. Totul piere, inclusiv tu. Si eu.
    • +6 (16 voturi)    
     Nu totul (Duminică, 5 noiembrie 2017, 0:07)

     ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

     prostia nu piere în veci. Du-te și bea un pahar în sănătatea eternității.
     • -3 (9 voturi)    
      ma duc (Duminică, 5 noiembrie 2017, 10:54)

      baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

      sa beau in sanatatea prostilor care isi iau dorintele drept realitati.
  • +1 (5 voturi)    
   Universitatile americane (Duminică, 5 noiembrie 2017, 12:11)

   ganz [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

   sunt creierul Americii, cei care au creat elitele care au facut America cea mai puternica natiune a planetei. Niciodata universitatile americane nu vor accepta idealurile trumpiste bazate pe resentimente. Spatiul universitar american este unul al democratiei si civilizatiei, nu tribuna pentru extremisti.
   • 0 (0 voturi)    
    de aia (Duminică, 5 noiembrie 2017, 22:02)

    baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui ganz

    nu primesc la conferinte oameni ca charles murray, de exemplu, de democrati si civilizati ce sint, vin cu bite si alte instrumente. la conferinte.
    Mai plimba-ti minciunile infecte si la alta masa, mai tovarase. Pina la urma va crapa si evreul antisemit care va plateste, mai tovarase.
 • +3 (17 voturi)    
  Sper ca universitatea Princeton (Duminică, 5 noiembrie 2017, 0:18)

  aramos [utilizator]

  sa castige. Acesi copii nu au nici o vina, trebuie sa fie protejati.
  • -1 (5 voturi)    
   protejati impotriva cui? (Duminică, 5 noiembrie 2017, 11:55)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui aramos

   a legii americane? a mutarii in tara parintilor lor? care e durerea ta?
 • -2 (8 voturi)    
  cine seamana vant... (Duminică, 5 noiembrie 2017, 3:19)

  Setalcott [utilizator]

  Beneficiarii DACA, aratandu-si recunostinta fata de democrati:

  https://www.youtube.com/watch?v=WhSDIyryrKA
 • +2 (16 voturi)    
  Mostenirea lui Trump pare sa fie (Duminică, 5 noiembrie 2017, 9:55)

  xcalibur [utilizator]

  izolarea Americii, transforarea ei dintr-o tara a sperantelor, patrie a imigrantilor, locul unde oricine poate veni si isi poate indeplini visul, intr-o tara intoleranta, in care strainii nu mai sunt bine veniti. Exact idealul extremei drepte rasiste: America pentru americani, America pentru albi.
  • +1 (5 voturi)    
   calibur taica (Duminică, 5 noiembrie 2017, 13:29)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui xcalibur

   Marx ar fi mandru de tine.
   "extrema dreapta rasista" uau
   Si totusi ne poti explica cine si cum a facut ca America sa fie destinatia favorita de emigratie a tuturor prapaditilor de orice culoare? Nu cumva fix albii aia rai de care vorbesti? Si de unde pana unde emigratia e un drept divin? In Romania, daca un bou trece ilegal frontiera este bagat la zdup pentru asta. Suntem si noi cumva rasisti?
   • +2 (6 voturi)    
    Cred ca Marx ar fi mandru (Duminică, 5 noiembrie 2017, 14:25)

    xcalibur [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    de extremistii rasisti, si el si Engels credeau ca minoritatile care nu s-au alaturat revolutiei comuniste trebuie exterminate. Nu rasistii au facut ca America sa fie patria imigrantilor, ci cei care credeau ca tuturor trebuie sa li se acorde o sansa, indiferent de rasa, religie si cultura.

    Nu confunda situatiile cand cativa imigranti sunt prinsi la frontiera, si in SUA sunt retinuti, aici e vorba de milioanele care sunt deja acolo, muncesc, si-au construit o viata. Deportezi milioane de oameni ? Asta faceau comunistii si nazistii.
    • 0 (0 voturi)    
     da (Duminică, 5 noiembrie 2017, 22:04)

     baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui xcalibur

     muncesc pentru cartelurile care decapiteaza si toarna oamenii de vii in beton, azteci, maica, nu altceva.
 • +3 (7 voturi)    
  Daca maine ar fi deportati (Duminică, 5 noiembrie 2017, 12:05)

  ganz [utilizator]

  toti cei aprox. 11 milioane de emigranti ilegali, economia SUA ar sucomba. Deportarea copiilor minori ajunsi in SUA cu parinti imigranti ilegali lor ar fi o masura absurda si inumana. Vorbim de copii care au crescut cea mai mare parte a vietii lor in SUA, aici au invatat, aici muncesc, nu cunosc o alta tara decat SUA, este practic patria lor.

  Iar copii imigrantilor ilegali nascuti in SUA capata cetatenie americana. Cum va fi rezolvata situatia lor daca le sunt deportati parintii ? Statisticile arata ca imigrantii ilegali au o rata a criminalitatii sub cea a americanilor si aduc beneficii economiei SUA prin faptul ca accepta job-uri pe care americanii le refuza.

  Mai trebuie remarcata si ipocrizia unora. Pe de o parte se pretinde ca nimeni nu ar avea curajul sa legalizeze situatia acestor imigranti pentru ca ar pierde voturi, pe de alta parte se sustine ca de fapt politicienii de abia asteapta sa faca asta pentru ca ar beneficia de voturile acestora.

  Mai amintesc si de campania plina de ura a lui Trump care a demonizat mexicanii si a mintit cu mult tupeu sustinand ca a pierdut votul popular din cauza ca imigrantii ilegali au votat pentru Hillary, lucru nedemonstrat pana acum. Ceva similar cu ce face PSD acum incercand sa arate ca alegerile au fost fraudate de SRI-DNA.
  • +1 (1 vot)    
   ba e (Duminică, 5 noiembrie 2017, 22:08)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui ganz

   clar ca mexicanii ilegali au votat pentru baba penala supercorupta, care va face puscarie pina la urma, exista o comisie care va demonstra acest fapt penal si ticalos. Iar trump, spre marea voastra oftica, va sta opt ani la casa alba. Opt ani, optani, optani, optani, repeta pina-ti intra-n cap. Opt ani. Deci opt ani.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă