Recentele acuzaţii de abuz sexual formulate la adresa lui Harvey Weinstein de actriţa Paz de la Huerta, care susţine că acesta a violat-o de două ori, ar putea duce la arestarea lui, au declarat pentru CNN surse apropiate investigaţiei, potrivit news.ro.

Sursele citate au afirmat că relatarea lui Paz de la Huerta este cea care ar putea duce la inculparea lui Weinstein, adăugând că unii detectivi consideră că există suficiente dovezi pentru arestare.

De altfel, Vanity Fair a relatat că detectivul Nicholas DiGaudio, care coordonează investigaţia în cazul Weinstein, a declarat că, după discuţia cu de la Huerta, din punctul de vedere al poliţiei, există suficiente elemente pentru arestare.

Vineri, într-o conferinţă de presă, şeful detectivilor Poliţiei din New York, Robert Boyce, a apreciat drept credibil cazul actriţei Paz de la Huerta din cauza capacităţii acesteia de a-şi aminti fiecare moment al agresiunii.

Biroul procurorului districtual din Manhattan a transmis CNN că un procuror specializat în infracţiuni cu caracter sexual desfăşoară deja o investigaţie în legătură cu incidentele semnalate.

Actriţa Paz de la Huerta, cunoscută din serialul "Boardwalk Empire", afirmă că producătorul Harvey Weinstein a violat-o de două ori în 2010. Mărturia ei se adaugă altor 93 de femei care au declarat că au fost hărţuite. Dintre acestea 14 spun că au fost violate de magnatul de la Hollywood, potrivit AFP.

"Paz de la Huerta spune că Harvey Weinstein a violat-o de două ori. Asta îl va aduce oare în faţa justiţiei", se întrebau joi cei de la Vanity Fair.

Actriţa în vârstă de 33 de ani, care a jucat în serialul produs de HBO "Boardwalk Empire" şi "Enter the Void", de Gaspar Noé, relatează că Harvey Weinstein a condus-o acasă cu maşina, într-o seară din noiembrie 2010, după ce s-au întâlnit într-un bar frecventat de celebrităţi. Paz de la Huerta povesteşte că producătorul a insistat să urce la ea pentru a bea un pahar cu apă. A îmbrăţişat-o de când au ajuns în apartament, iar când ea a încercat să-l respingă a împins-o cu forţa pe pat şi a violat-o, potrivit declaraţiei actriţei.

Harvey Weinstein a mai agresat-o o dată, în luna decembrie 2010. Potrivit mărturiei, el a aşteptat-o într-o seară fără să o anunţe în holul imobilului în care locuia. I-a spus să tacă: "Vorbim în apartament", a detaliat actriţa de origine spaniolă. Ea a adăugat că băuse în acea seară: "Nu mă simţeam bine. Eram înspăimântată (...) Am spus nu. A fost dezgustător. Este ca un porc (...) M-a violat".