Liderul unui cartel mexican a fost asasinat pe masa de operatie, in timp ce suferea o interventie chirugicala estetica pentru a-si schima chipul si amprentele digitale, au anuntat vineri autoritatile din Puebla, un stat din centrul tarii, scrie AFP.

Barbati inarmati au patruns luni dupa-amiaza in clinica unde Jesus "El Kalimba" Martin era operat si l-au executat pe acesta, impreuna cu alte trei persoane.

Acesta era supus "unei serii de operatii de chirurgie estetica pentru a-i modifica chipul si pentru a-i sterge amprentele digitale", astfel incat sa nu mai fie recunoscut, au explicat autoritatile, intr-un comunicat. "Personalul medical implicat este si el supus anchetei".

Martin era cercetat de autoritati, care il suspectau ca se afla la conducerea unui grup de delincventi care furau combustibil din oleoducte.

In Mexic, aceasta activitate profitabila dar riscanta a devenit unul dintre principalele flageluri in materie de crima organizata, dupa traficul de droguri.

Ziua de luni a fost marcata de o adevarata baie de sange in statul Puebla, unde 12 persoane au fost ucise intr-o reglare de conturi intre rivali din cartelul condus de Jesus Martin.

Puebla este epicentrul furtului de carburant din Mexic, o activitate in plina expansiune care a costat gigantul petrolier Pemex 2,4 miliarde de dolari incepand cu 2010, potrivit estimarilor companiei.