Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Donald Trump, detinea trei pasapoarte americane, bunuri de milioane de dolari si avea conexiuni cu oligarhi rusi si ucraineni, potrivit documentelor inaintate de procurorii federali Tribunalului Districtului Columbia (DC) dupa inculparea lui Manafort pentru conspiratie impotriva Statelor Unire ale Americii, nedeclararea unor conturi din strainatate si spalare de bani, transmite miercuri Reuters.

Paul ManafortFoto: Hotnews

Manafort si Rick Gates, asociatul sau in afaceri si adjunctul sau in campania electorala, prezinta risc semnificativ de a fugi din cauza gravitatii acuzatiilor care li se aduc, a dovezilor puternice in sprijinul vinovatiei lor, a averii si a ''istoriei lor de comportament inselator'', sustin procurorii federali. Manafort si Gates si-au pledat luni nevinovatia la cele 12 capete de acuzare, printre care spalare de bani si activitati nedeclarate de lobby si consultanta in favoarea fostului presedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, potrivit Agerpres.

Fostul director de campanie a lui Donald Trump, Paul Manafort, a fost plasat luni in arest la domiciliu, anunta Reuters. Manafort sosise luni dimineata la FBI, dupa ce fusese somat de justitie sa se predea autoritatilor federale.

Paul Manafort a fost inculpat pentru 12 capete de acuzare, inclusiv de complot impotriva Statelor Unite, spalare de bani, declaratii false si nedeclararea unor conturi detinute in strainatate.

Toate cele 12 capete de acuzare au legatura cu presupuse infractiuni comise de Manafort inaintea implicarii sale in campania prezidentiala, mai cu seama nedeclararea a zeci de milioane de dolari primiti de la fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici. Nici un capat de acuzare nu are legatura cu presupusa implicare a Rusiei in alegerile din SUA.

Donald Trump a reactionat, luni, pe Twitter, unde a scris ca "Imi pare rau, dar asta s-a intamplat cu ani in urma, inainte ca Paul Manafort sa faca parte din echipa de campanie Trump." "Nu exista nicio conspiratie!", a mai scris Donald Trump.