Presedintele american Donald Trump a criticat miercuri sistemul de acordare a vizelor din SUA, in urma atentatului de marti de la New York, soldat cu opt morti, dand vina pe democrati si indemnand la adoptarea unui program "bazat pe merit" de primire a imigrantilor in Statele Unite, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Teroristul a intrat in tara noastra asa-numitul "Programul Loteria Vizelor Diversitatii", o frumusete a lui Chuck Schumer. Eu vreau sa fie bazat pe merit", a scris Trump intr-un mesaj pe Twitter.

Chuck Schumer, cel la care s-a referit Trump, este liderul democratilor din Senatul american.

"Luptam din greu pentru o imigratie bazata pe merit, sa terminam cu sistemele de loterie democrate. Trebuie sa devenim MULT mai duri (si mai inteligenti)", a continuat Trump intr-un al doilea tweet.

In fiecare an, Departamentul de Stat american acorda printr-o loterie un numar limitat de vize pentru cetatenii unor state cu o rata redusa a imigratiei in SUA, precizeaza Agerpres. Beneficiarii programului "Viza diversitatii", numit uneori si loteria cartii verzi, primesc si permis de resedinta permanenta in SUA.

Incepand din anul 1995, circa 50.000 de persoane - din mai multe milioane de solicitanti - au primit viza de intrare in SUA prin acest program care a fost promovat de congresmanul Chuck Schumer, in prezent lider al minoritatii democrate din Senatul american.