Soferul camionului care a ucis opt persoane marti dupa ce a intrat in oamenii care mergeau pe pista de biciclete, in New York, a lasat un mesaj manuscris in care jura credinta gruparii jihadiste Stat Islamic, afirma surse apropiate dosarului, citate de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anchetatorii au descoperit acest mesaj scris in araba in apropierea camionului condus de barbatul identificat drept Sayfullo Saipov, au precizat doi membri ai fortelor de ordine, care au preferat sa-si pastreze anonimatul, pentru New York Times. Doua alte surse au precizat insa ca nimic nu permite la acest stadiu stabilirea unei legaturi directe intre asasin si organizatia jihadista, invocand mai degraba o "inspiratie" din partea gruparii.

Un drapel al SI a fost gasit de asemenea in masina condusa de uzbecul in varsta de 29 de ani.

Potrivit presei americane, prezumtivul ucigas, care a fost arestat de politia din New York, a strigat "Allahu Akbar" ("Dumnezeu este cel mai mare") cand a iesit din masina.

Pe de alta parte, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat ca autorul atentatului era legat de SI si s-a radicalizat in Statele Unite.

Sayfullo Saipov "este este pervers las care era legat de SI si s-a radicalizat" in Statele Unite, a declarat guvernatorul, pentru CNN.