Increderea americanilor in Donald Trump a ajuns la cel mai mic scor inregistrat vreodata de cand acesta a devenit presedinte, potrivit celui mai recent sondaj realizat de NBC si Wall Street Journal, anunta TIME. Doar 38% dintre americani sunt multumiti de treaba facuta de Donald Trump, fata de 58% care se declara nemultumiti.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Ultimul sondaj de incredere a fost realizat in luna mai, cand Trump avea o cota de incredere de 39%. Inainte de acest sondaj, presedintele american se bucura de o rata de incredere de 43%.

Aceste scoruri sunt mici in comparatie cu cele ale predecesorilor sai. Barack Obama avea o rata de incredere de 51% in prima sa toamna la Casa Alba, in timp ce George W. Bush avea 88% in saptamanile de dupa atacul terorist din 11 septembrie 2001.

Increderea americanilor a crescut la 48% ca urmare a modului in care Trump a rezolvat problemele cauzate de uraganele Harvey si Irma, dar apoi a scazut din nou, ajungand la 33% dupa atacul terorist din Las Vegas de la inceputul lunii.

NBC News constata ca alegatorii care au raportat cea mai mare scadere a increderii lor fata de Trump sunt independentii, americanii albi si americani albi fara facultate. Ultimul grup constituie o parte esentiala a bazei electorale a lui Trump.

Sondajul a fost realizat in perioada 23-26 octombrie si are o marja de eroare de 3.3%.