Guvernul britanic a anuntat duminica o investigatie privind actiunile ministrului comertului international, Mark Garnier, care a recunoscut ca a cerut secretarei sale sa cumpere jucarii sexuale, relateaza AFP.

Ministrul conservator Mark Garnier a recunoscut duminica in ziarul The Mail ca i-a dat secretarei sale o porecla de natura sexuala si i-a dat bani sa cumpere doua jucarii sexuale, spunand ca "acest lucru nu constituie hartuire sexuala".

Acuzatiile, facute de catre fosta sa asistenta, Caroline Edmondson, vizeaza evenimente din 2010.

Ancheta a fost anuntata de Jeremy Hunt, secretarul de stat al Ministerului Sanatatii pe BBC1, potrivit The Guardian.

"Aceste povestiri, daca sunt adevarate, sunt, in mod evident, total inacceptabile", a spus secretarul de stat la BBC1. "Exista parinti ale caror fiice studiaza politica in speranta de a-si gasi un loc de munca la Westminster si trebuie sa fie siguri ca daca vor obtine acest loc de munca, fiicele lor nu vor fi supuse unor comportamente pe care noi le observam".

Sambata, ministrul Muncii, Jeremy Corbyn, a sustinut ca exista o "cultura degradanta si prospera in spatele scenei de putere, inclusiv la Westminster", o "cultura care a tolerat violenta impotriva femeilor de prea mult timp".

Si fostul ministru conservator Stephen Crabb a admis duminica ca a trimis mesaje "explicite" unei femei de 19 ani pe care a primit-o pentru un interviu de angajare in 2013. Stephen Crabb a trebuit sa demisioneze anul trecut dupa un incident de acelasi tip.

Scandalul vine dupa ce tot mai multe femei si-au facut curaj sa vorbeasca despre hartuirile sexuale la care au fost supuse de barbati, dupa ce mai multe actrite au dezvaluit ca au fost supuse la acest tip de comportament de catre producatorul de film Harvey Weinstein.