Presedintele american Donald Trump a calificat, intr-un interviu acordat Fox Business, drept "rusinoasa" posibila contributie a echipei de campanie a lui Hillary Clinton si a Comitetului National Democrat la finantarea anchetei privind legaturile echipei sale de campanie cu Rusia.

Donald TrumpFoto: Agerpres

"Nu uitati ca Hillary Clinton a negat total acest lucru. Nu stia nimic. Nimic. Dintr-o data au aflat. Ce ma uimeste e ca sunt aproape 6 milioane de dolari pe care le-au platit si este un fals. Pot sa ii spune fake news. E rusinos."

Echipa lui Hillary Clinton si Comitetul National al Democratilor (DNC) au contribuit la finantarea cercetarilor care au alimentat dosarul sensibil privind legaturile echipei de campanie electorala a lui Donald Trump cu Rusia, a scris marti Washington Post.

In aprilie 2016, avocatul Marc Elias, care lucra pentru echipa de campanie a lui Hillary Clinton si pentru DNC, a contractat compania Fusion GPS, cu sediul in Washington, pentru a ancheta relatiile lui Donald Trump cu Rusia, potrivit sursei citate.

Platile catre aceasta companie au continuat pana la cateva zile inainte de alegerile prezidentiale din noiembrie.

Inainte de acordul cu democratii, Fusion GPS a facut cercetari asupra lui Donald Trump la cererea unuia dintre rivalii sai din tabara republicana la alegerile primare. Identitatea acestui rival nu este cunoscuta inca.

Fusion GPS a cerut unui judecator federal sa respinga o cerere a Comisiei pentru informatii din Camera Reprezentantilor de a avea acces la conturile sale, argumentand ca ii sunt incalcate drepturile constitutionale.

Raportul privind cercetarile asupra lui Trump, de 35 de pagini, a fost realizat de Christopher Steele, un fost agent al MI6, contra-spionajul britanica, si constituie un element esentiale al anchetelor Congresului privind ingerintele Rusiei in alegerile prezidentiale americane din 2016.

Donald Trump a calificat de la inceput raportul drept "fake news".