Pizza Hut din Arabia Saudita si-a cerut scuze dupa ce a distribuit pe Twitter un mesaj ofensator care parea sa-i batjocoreasca pe oamenii care sufera de balbaiala. Mesajul a produs furie in online, iar in scurt timp au aparut hashtag-uri care amenintau cu boicotarea restaurantelor din tara araba, potrivit The Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lantul de restaurante a sters mesajul ce repeta literele de la inceputul cuvintelor pentru a imita modul de exprimare al persoanelor cu tulburari de vorbire. Gafa a fost comisa chiar de Ziua Internationala a Balbaielii, sarbatorita in fiecare an pe 22 octombrie.

Tweet-ul a ajuns in atentia Ministerului arab de Comert si Investitii, care a confirmat incalcarea regulilor.

"Vom lua masurile adecvate impotriva sa dupa ce vom contacta compania implicata", au spus reprezentantii ministerului.

Pizza Hut si-a cerut scuze pentru tweet-ul "iresponsabil" ce a ofensat un grup de oameni "de care ne pasa foarte mult". Compania a precizat ca au fost luate masuri impotriva persoanei care a facut aceasta greseala.

Mesajul de pe Twitter a fost criticat pe scara larga, iar un utilizator a propus sa se inceapa boicotarea lantului de restaurante Pizza Hut, astfel incat alte companii sa ia aminte si sa nu mai repete asemenea greseli.

Alt utilizator a scris: "De Ziua Internationala a Balbaielii, Pizza Hut si-a batut joc de persoanele care sufera de aceasta tulburare de vorbire".