Talibanii au provocat joi un nou carnagiu in Afganistan, ucigand cel putin 43 de soldati dupa ce au atacat baza acestora din sud, al treilea atac in mai putin de 48 de ore impotriva fortelor guvernamentale, scrie AFP.

Potrivit ministerului Apararii, "peste 60 de soldati se aflau in baza, 43 au fost ucisi, noua raniti si sase sunt dati disparuti".

"Zece atacatori au fost ucisi", a precizat ministerul, intr-un comunicat.

Atacul a avut loc la ora 2,50 dimineata (22,20 GMT), cand un grup de insurgenti a atacat baza Chashmo din districtul Maiwand.

"Credem ca atacatorii au folosit cel putin un Humvee plin de explozibil pe care l-au aruncat in aer la intrarea in baza. Incercam sa verificam daca au fost mai multe, din nefericire nu a ramas mare lucru din baza. Totul a ars", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, generalu Dawlat Waziri.

O sursa din serviciile de securitate spune ca un singur Humvee, furat de la armata, a fost folosit in atac.

"Cand un astfel de vehicul este incarcat cu explozibil, un singur suflu poate crea pagube enorme. Baza a fost distrusa, nu a ramas nimic in ciuda zidului de protectie", a spus sursa citata.

Districtul Maiwand este izolat, intr-o zona expusa atacurilor, la 80 km vest de Kandahar si la circa 20 de km de Helmand, "provincia macului" unde talibanii controleaza inca doua treimi din teritoriu.