Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a denuntat miercuri "diatribele si prostiile" lui Donald Trump, in prima sa reactie fata de declaratii recente ale presedintelui american impotriva Iranului, relateaza AFP.

"Nu vreau sa-mi pierd timpul sa raspund diatribelor si prostiilor brutei care este presedintele american", a declarat ayatollahul Khamenei intr-un discurs pe care l-a sustinut in fata unor studenti, la Teheran, si publicat pe contul sau pe Telegram.

Statele Unite "sunt furioase pentru ca astazi Republica islamica Iran le-a contracarat planurile in Liban, in Siria si in Irak", a lansat el.

Insa "toata lumea sa stea linistita: si de aceasta data, natiunea iraniana va lovi America peste fata si va invinge", a adaugat liderul suprem.

"Presedintele Statelor Unite isi etaleaza prostiile, insa asta nu trebuie sa ne deturneze atentia de la tulburarile pe care le provoaca America", a indemnat Khamenei.

Intr-un violent atac la adresa Iranului, Trump a indemnat vineri Congresul american sa aplice noi sanctiuni Teheranului.

El a amenintat ca-si va retrage tara din acordul cu privire la dosarul nuclear iranian, semnat in 2015 de Teheran si Grupul Celor Sase - China, Franta, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite (membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU) si Germania.