Bilantul unui atac american cu drone care a vizat luni seara reteaua extremista Haqqani intr-o zona tribala din Pakistan a ajuns la 26 de morti, au declarat marti oficiali locali, citati de AFP.

Un prim bilant furnizat luni seara vorbea despre 5 morti.

Loviturile au vizat o reuniune a membrilor retelei Haqqani, acuzata ca a tinut ostatici timp de 5 ani o familie nord-americana, care a fost eliberata saptamana trecuta.

Atacul a avut loc in zona tribala din Kurram, o regiune izolata la granita cu Afganistanul, in conditiile in care americanii au sporit puternic presiunea asupra Pakistanului in ultimele luni pentru a ataca reteaua Haqqani.

"Prima lovitura a ucis cinci combatanti ai retelei Haqqani si cateva minute mai tarziu o a doua drona a tras doua rachete cand insurgentii au ajuns pentru a recupera cadavrele din ruine", a declarat un inalt oficial guvernamental din Kurram.

"Pentru moment, au fost recuperate 26 de cadavre si dronele continua sa zboare pe cer", potrivit acestuia.

Un alt functionar a confirmat derularea evenimentelor si nou bilant.

Reteaua Haqqani este una dintre factiunile cele mai virulente ale talibanilor si sunt acuzati de atentate sangeroase impotriva fortelor NATO si a structurilor afgane, in ultimii ani.

Membrii acestei grupari sunt suspectati ca au legaturi cu serviciile secrete pakistaneze.

Islamabadul neaga insa acest lucru si acuza Washingtonul ca nu tine cont de miile de vieti pakistaneze pierdut in lupta impotriva terorismului.