Negocierile pentru Brexit ar trebui "accelerate in lunile urmatoare", scrie o declaratie comuna a primului ministru britanic si a presedintelui Comisiei Europene, scrie BBCNews in pagina electronica.

Theresa May si Jean-Claude Juncker s-au intalnit la Bruxelles la o cina denumita "constructiva si prietenoasa". Intalnirea vine dupa cea mai recenta runda de negocieri, in cadrul careia negociatorul-sef al UE, Michel Barnier, a declarat ca cele doua parti au ajuns "in impas".

Sursele Downing Street au spus ca cina "era programata de cateva saptamani".

May si Juncker au declarat ca au avut un "schimb amplu si constructiv privind provocarile actuale la nivel european si global", inclusiv pastrarea acordului nuclear din Iran si consolidarea securitatii in Europa pentru a combate terorismul.

Celor doi li s-a alaturat dl Barnier si secretarul de strat pentru Brexit David Davis si au vorbit despre negocierile din articolul 50.

"Primul ministru si presedintele Comisiei Europene au analizat pana acum progresele inregistrate in negocieri in temeiul articolului 50 si au convenit ca aceste eforturi ar trebui sa accelereze in lunile urmatoare", se arata in declaratie.

"Cina de lucru a avut loc intr-o atmosfera constructiva si prietenoasa", mai scrie sursa citata.