Aviatia israeliana a atacat si a distrus luni o baterie de rachete aflata la est de Damasc, ca raspuns la un tir de rachete siriene in directia unor avioane israeliene care efectuau un zbor de recunoastere deasupra Libanului, a anuntat un purtator de cuvant al armatei, citat de AFP.

Avioanele nu au fost atinse de rachete si au revenit la baza, a precizat colonelul Jonathan Conricus. Bateria siriana a fost "neutralizata", a precizat el.

Este pentru prima oara de la inceputul razboiului din Siria, in 2011, cand sirienii trag in directia unor avioane israeliene care survoleaza Libanul.

"Consideram regimul sirian responsabil pentru acest atac si pentru orice atac provine din Siria", a avertizat purtatorul de cuvant.

Dar, a adaugat el, Israelul considera ca este in "interesul comun" mentinerea "relativei stabilitati" in zona si "nu are nicio intentie sa destabilizeze situatia".

De la declansarea conflictului sirian, Israelul a efectuat raiduri aeriene in Siria care au vizat transporturi de arme destinate Hezbollah, potrivit unui general israelian. Miscarea siita libaneza este un aliat militar al regimului Bashar al-Assad.