Ministerul public a cerut, pe 5 octombrie, un proces pentru “corupţie” şi “trafic de influenţă”împotriva lui Nicolae Sarkozy, fostul şef al statului, transmite Le Soir, citat de Rador. Parchetul financiar francez, care a cerut trimiterea în judecată a lui Nicolas Sarkozy, a avocatului acestuia şi a unui ex-magistrat în afacerea numită a ascultarilor, a comparat metodele fostului preşedinte din acest dosar cu cele ale unui “delincvent experimentat”, a arătat sâmbătă cotidianul Le Monde.

Ministerul public a cerut, pe 5 octombrie, un proces împotriva fostului şef al statului pentru “corupţie” şi “trafic de influenţă”.

În acest rechizitoriu de 79 de pagini, despre care ziarul a avut cunoştinţă, parchetul naţional financiar (PNF) estimează că “există învinuiri suficiente faţă de Nicolas Sarkozy şi de Thierry Herzog (avocatul lui – n. red.) că au comis fapte de corupţie şi de trafic de influenţă active pentru care au fost cercetaţi”.

La originea afacerii, ascultările telefonice ale fostului preşedinte ordonate într-o altă anchetă, cea referitoare la acuzaţiile de finanţare libiană a campaniei sale electorale din 2007.