Lucrarile de renovare la Big Ben vor lua o pauza la sfarsitul lunii decembrie pentru a permite faimosului ceas britanic sa bata din nou intre 23 decembrie si Anul Nou, potrivitSkyNews.

Big Ben si Parlamentul 8 aug '08Foto: USER UPLOADED

Big Ben a fost oprit in august pentru ca turnul ce gazduieste ceasul, Turnul Elizabeth, sa fie renovat, lucrari ce ar trebui sa dureze patru ani. Liderul Camerei Comunelor, Andrea Leadsom, i-a rugat pe ceilalti parlamentari sa lase orologiul sa sune in timpul sarbatorilor de iarna.

"Unii oameni ar putea crede ca este o chestiune banala, dar, pe parcursul reparatiilor, avem datoria de a arata farmecul Big Ben-ului milioanelor de turisti care ne viziteaza in fiecare an. Sunt sigura ca vizitatorii Turnului Eiffel sau ai Taj Mahal-ului ar fi extrem de dezamagiti daca aceste atractii ar fi acoperite cu schele, acelasi lucru este valabil si pentru Turnul Elizabeth", a spus Andrea Leadsom.

Ea a spus ca a fost "incantata" de decizia Parlamentului de a readuce sunetul clopotului de Craciun si ca va "continua sa faca presiuni pentru ca ceasul sa bata din nou inainte de 2021."

Ceasul de circa 14 tone a mai fost oprit intre 1983 si 1985 pentru lucrari de renovare si apoi in 2007 pentru mentenanta. Pretul lucrarilor de renovare a fost estimat initial la 29 de milioane de lire sterline in 2016, insa acum se crede ca lucrarile vor ajunge la 61 de milioane de lire sterline.