Baietii trebuie crescuti pentru a fi feministi la fel ca fetele, intrucat "fiii noastri au puterea si responsabilitatea de a schimba cultura noastra sexista", a scris miercuri premierul Canadei, Justin Trudeau, in revista Marie Claire, potrivitThe Guardian.

Justin TrudeauFoto: Facebook.com

Educarea baietilor in sensul feminismului le ofera un simt al justitiei si al empatiei si ii ajuta "sa scape de presiunea unui anumit tipar masculin" care este daunator atat pentru barbati cat si pentru cei din jurul lor, scrie Trudeau intr-un articol pentru Marie Claire.

"Vreau ca ei sa se simta confortabil cu ei insisi si cu faptul ca sunt femininisti - care apara ce este bine si care se pot privi in ochi cu mandrie".

Trudeau a spus ca sotia lui i-a atras atentia ca fiii lor, Xavier si Hadrien, trebuie sa fie avocatii tuturor femeilor.

"Cu totii avem de castigat cand femeile si fetele au aceleasi oportunitati ca barbatii si baietii 0 si tine de noi toti pentru a face asta o realitate", mai scris premierul Canadei.

Trudeau, in varsta de 45 de ani, s-a descris frecvent ca fiind feminist, el atragand atentia asupra sa dupa ce in 2015, dupa ce a preluat mandatul, cabinetul sau a fost format dintr-un numar egal de barbati si femei.

Trudeau a fost deseori criticat pentru ca ar fi esuat in trasformarea ideilor lui privind egalitatea de gen in realitate, tinand cont ca peste 4.000 de femei indigene au disparut sau au fost omorate in ultimele trei decade, in timp ce numarul femeilor indigene din inchisori a crescut.