Aeroportul Internationl din Dubai va introduce din 2018 camere de filmat deghizate in pesti virtuali pentru a verifica identitatea pasagerilor. Acestia vor trece printr-un tunel care imita un acvariu unde 80 de camere incorporate in pereti vor scana fetele calatorilor pentru a analiza caracteristicile lor fizice si comportamentale, anunta The Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Seful Afacerilor Externe, Obaid Al Hameeri, a declarat pentru The National ca "pestii virtuali sunt un fel de distractie si reprezinta o noutate pentru calatori, dar in acelasi timp, surprind fetele acestora din mai multe unghiuri."

Masura a fost luata pentru a spori viteza procesului de securitate in conditiile in care aeroportul din Dubai este cel mai aglomerat din lume la capitolul turistilor straini. Anul trecut, prin Aeroportul Internationl din Dubai au trecut 80 de milioane de persoane, iar acest numar este prognozat sa creasca la 124 de milioane pana in 2020.

Primele "porti biometrice" vor aparea in Aeroportul International din Dubai la sfarsitul anului 2018, urmand ca mai multe cai de acces sa fie implementate pana in 2020. Pentru a trece prin tunel pasagerii trebuie sa se inregistreze mai intai la niste cabine plasate in apropierea aeroportului unde isi vor scana fetele 3D.

Ecranele din tunel pot fi schimbate si cu alte imagini sau chiar cu reclame.