Cel putin 15 oameni si-au pierdut viata, peste 180 de persoane sunt date disparute, in timp ce alti aproximativ 25.000 oameni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele, in urma incendiilor puternice de vegetatie care au izbuncit in nordul Californiei, potrivit Washington Post.

Regiunile afectate sunt Napa, Sonoma, Mendocino, Butte, Lake, Nevada si Yuba, care includ si principalele terenuri viticole.

Presedintele american Donald Trump a decretat stare de catastrofa naturala, astfel incat sa fie alocate fonduri suplimentare de 576 de milioane de dolari pentru lupta impotriva incendiilor din California, care au izbucnit duminica.

Potrivit autoritatilor, aproximativ 180 de oameni sunt dati disparuti. Alti cel putin 15 oameni au murit, cei mai multi - 9 - fiind din Sonoma. Printre victimese afla si un cuplu de varstinci din Napa, Charles si Sara Rippey, de 100, respectiv 98 de ani, care nu au reusit sa fie evacuati din calea flacarilor, conform CNN. De asemenea, 100 de oameni au ajuns la spital cu arsuri sau din cauza fumului inhalat.

Incendiile au afectat peste 45.000 de hectare de teren, iar peste 2.000 de cladiri au fost distruse de flacari, potrivit news.ro.