Sefa guvernului scotian, Nicola Sturgeon, a declarat marti, la incheierea congresului anual al Partidului Nationalist Scotian (SNP), ca nu va organiza un nou referendum de independenta cel putin pana cand va fi cunoscut deznodamantul Brexitului, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Nicola SturgeonFoto: Agerpres/Xinhua

In discursul sustinut in ultima zi a congresului desfasurat la Glasgow, Nicola Sturgeon a insistat pe promovarea masurilor natura economico-sociala, dar a asigurat ca nu va renunta la "apararea independentei" Scotiei.

"Mereu am spus ca Scotia trebuie sa aiba dreptul de a-si alege propriul viitor atunci cand termenii Brexitului vor fi clari. Avem mandatul de a da oamenilor aceasta posibilitate de a alege. Insa exercitarea (acestui drept) trebuie sa se faca tinand cont de interesele intregii Scotii, iar oamenii doresc in primul rand claritate privind Brexitul", a explicat Nicola Sturgeon.

Inaintea alegerilor anticipate convocate de premierul Theresa May, Nicola Sturgeon a vorbit adesea despre un nou referendum de independenta, dar si-a mai nuantat aceasta pozitie dupa ce in urma acelui scrutin din luna iunie formatiunea SNP a pierdut 21 din cele 56 de mandate pe care le avea in Camera Comunelor.