Popularitatea presedintelui SUA, Donald Trump, este in scadere in orasele mici si in comunitatile rurale unde traieste 15% din populatia tarii, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos. Sondajul, la care au participat peste 15.000 de adulti din zone non-metropolitane, arata ca acestia au pareri impartite egal fata de politica dusa de liderul de la Casa Alba, informeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

In septembrie, 47% dintre persoanele din mediul rural il sustineau pe Trump in timp ce 47% nu erau de acord cu deciziile luate de acesta. Procentul este in scadere fata de primele patru saptamani ale lui Trump ca presedinte cand acesta era sustinut de 55% din populatia rurala, iar 39% il dispretuiau.

Sondajul a scos la iveala si informatii care arata ca Donald Trump a pierdut sprijin in zonele rurale din partea barbatilor, albilor si persoanelor care nu au mers la facultate. Desi presedintele american se situeaza destul de sus in sondajele privind economia si securitatea nationala, americanii din mediul rural devin din ce in ce mai nefericiti cu modul in care Trump se ocupa de problema migratiei, o pomisiune importanta din timpul campaniei sale prezidentiale.

Cativa dintre cei chestionati au spus ca s-au plictisit sa astepte ca Trump sa-si tina promisiunea si sa construiasca zidul de la granita cu Mexicul, in timp ce altii sunt nemultumiti de eforturile administratiei Trump de a restrictiona calatoriile in SUA.

Cu toate acestea, Donald Trump este in continuare foarte popular in mediul rural din SUA, mai mult decat in orice alta zona a tarii. Americanii din mediul rural sunt cei care l-au ajutat pe Trump sa incline balanta in favoarea sa in ziua alegerilor prezidentiale. Dupa zece luni, multi oameni ica asteapta sa vada schimbari concrete care vor face viata mult mai usoara in America rurala.

Casa Alba nu a dorit sa comenteze rezultatele sondajului Reuters/Ipsos.