Fostul rector al importantului seminar Legiunea lui Hristos din Roma paraseste preotia dupa ce a recunoscut ca are o familie secreta, inclusiv doi copii, lucru pe care l-a ascuns de autoritatile romano-catolice, scrieTelegraph.

Seminaristii ordinului Legiunea lui HristosFoto: Hotnews

Conservatorul ordin catolic a anuntat weekendul acesta ca parintele Oscar Turrion, un popular preot spaniol in varsta de 49 de ani ce a fost numit rector in 2014, va renunta la preotie pentru a petrece mai mult timp cu familia pe care avut-o clandestin pana acum.

In martie, Turrion a spus superiorilor sai de la Colegiul Pontifical International Maria Mater Ecclesiae, care gazduieste circa 100 de seminaristi din toata lumea, ca recent i s-a nascut o fetita.

Pentru ca prelatii romano-catolici jura ca nu renunta la celibat, ordinul i-a oferit “o perioada de reflectie” si apoi a numit un alt rector.

Organizatia a spus saptamana aceasta ca Turrion a anuntat autoritatile, printr-o scrisoare, ca a decis sa renunte la preotie dupa ce a admis ca fetita este de fapt al doilea sau copil cu o femeie de care s-a indragostit in urma cu mai multi ani.

El a ascuns de-a lungul timpului foarte bine faptul ca in urma cu opt ani i s-a nascut un baietel si ca are o relatie cu mama lui.

Turrion ii roaga acum pe colegii sai sa se roage pentru el si cere “iertare pentru scandal… pentru raul meu exemplu”.