Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a promis, intr-un mesaj adresat nord-coreenilor, ca va continua politica de dezvoltare in paralel a economiei si a armelor nucleare, a informat duminica presa de la Phenian, preluata de agentia nipona Kyodo si de cea sud-coreeana Yonhap, scrie Agerpres.

Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

Kim Jong-Un a acuzat Statele Unite ca incearca sa "inabuse complet suveranitatea, dreptul la existenta si la dezvoltare" ale Coreei de Nord, prin sanctiuni din partea ONU si prin "mobilizarea fortelor vasale".

"Armele nucleare ale Republicii Populare Democrate Coreene sunt o realizare valoroasa obtinuta prin lupta poporului in apararea propriului destin si a suveranitatii tarii de amenintarile nucleare repetate ale imperialistilor din SUA", a afirmat liderul nord-coreean, intr-un mesaj adresat sambata plenului Comitetului Central (C.C.) al Partidului Muncitorilor din Coreea.

Presedintele american Donald Trump a afirmat sambata, intr-un mesaj enigmatic postat pe Twitter, ca "un singur lucru va functiona" in ceea ce priveste Coreea de Nord, fara sa precizeze care este acesta, potrivit AFP.

"Presedintii si administratiile lor au discutat cu Coreea de Nord timp de 25 de ani, au fost incheiate acorduri si au fost platite sume mari de bani. Acordurile au fost incalcate inainte ca cerneala sa se usuce, iar negociatorii americani au fost facuti sa para ridicoli. Regret, dar doar un sigur lucru va functiona!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Intr-o receptie organizata joi la Casa Alba, Trump a facut o alta declaratie evaziva, el spunad ca "Poate ca este calmul dinaintea furtunii".