Ilan Sor, om de afaceri controversat si orimarul orasului Orhei din Republica Moldova, condamnat la inchisoare in tara sa, a fost in vizita la Strasbourg, la Parlamentul European, unde spune ca s-a plans ca este supus abuzurilor si unde ar fi oferit detalii despre furtul miliardului de dolari din sistemul bancar din tara vecina, asa-numitul "furt al secolului", relateaza Pro Tv Chisinau.

Intr-un comunicat de presa, partidul lui Sor a anuntat ca acesta s-a intalnit cu mai multi eurodeputati si s-a plans ca ar fi presat de unele partide de la noi in dosarul miliardului furat, fara a preciza care sunt acestea. Vizita a fost acceptata de instanta de judecata, se precizeaza in comunicat, avand in vedere ca Sor are interdectie de a parasi tara.

Ilan Sor a fost condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare in prima instanta, fiind invinuit ca ar fi obtinut peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat apoi prin firme off-shore. Primarul din Orhei se va afla sub control judiciar pana cand Curtea de Apel se va pronunta in acest caz.