Presedintele american Donald Trump a lansat joi seara o remarca enigmatica, afirmand ca momentul prezent ar putea fi "calmul dinaintea furtunii", fara a oferi explicatii suplimentare, scrie AFP.

Donald Trump si liderii militari americaniFoto: Captura YouTube

Trump a facut aceasta remarca in timpul unei sedinte foto la Casa Alba, chiar inaintea inceputului unui dineu al cuplului prezidential cu liderii militari si sotiile lor.

"Stiti ce reprezinta asta? Ar putea fi calmul dinaintea furtunii", a spus acesta, brusc. La intrebarile ziaristilor, care cereau detalii, presedintele a repetat: "Ar putea fi asta, calmul dinaintea furtunii", potrivit televiziunii CNN.

Reporterii l-au intrebat din nou la ce se refera, daca e vorba de Iran sau de gruparea Stat Islamic. Donald Trump a raspuns: "Vreau sa va spun un lucru, avem in aceasta camera cei mai buni sefi militari din lume. Si vom petrece o seara minunata, va multumesc pentru prezenta".

La o ultima intrebare care cerea precizari, acesta a adaugat: "Veti afla". Ziaristii au fost invitati apoi sa paraseasca incaperea.

Inainte de aceste afirmatii, Donald Trump le-a spus comandantilor militari ca "recent ne-am confruntat cu provocari de care ar fi trebuit sa ne ocupam cu mult timp inainte", citand Coreea de Nord, Iranul, Afganistanul, Statul Islamic si "puterile revizioniste care ne ameninta interesele in intreaga lume".