Artistii rusi nu vor mai putea sa dea reprezentantii in Ucraina decat daca primesc avizul serviciilor speciale ucrainene (SBU), potrivit unei legi adoptate joi de Parlamentul de la Kiev, scrie AFP.

Legea vizeaza "impiedicarea influentei negative a tarii agresoare (Rusia) asupra societatii ucrainene prin intermediul turneelor de artisti care sustin politica Kremlinului impotriva Ucrainei", arata o nota de fundamentare.

Textul a fost votat de 232 de deputati, in conditiile in care minimul necesar era de 226 de voturi.

Adoptarea acestei legi constituie o noua escaladare in criza dintre Kiev si Moscova, care s-a extins si in domeniul cultural, dupa ce Ucraina a interzis cartile rusesti care promoveaza un discurs "anti-ucrainean" si a blocat mai multe retele sociale rusesti.

Ucraina a interzis intrarea pe teritoriul sau a mai multor celebritati din Rusia si a interzis difuzarea a circa 10 actori si cantareti, in majoritate rusi, printre care si Gerard Depardieu, care a devenit cetatean rus in 2013.

Mai recent, Kievul a interzis intrarea pe teritoriul sau a candidatei Rusiei la Eurovision, Iulia Samoilova, care a sustinut un spectacol in Crimeea dupa anexare.