Pianistul Lang Lang, care isi trateaza o mana cu probleme, a gasit o solutie inovatoare pentru a nu pierde gala anuala de la Carnegie Hall de miercurea viitoare - un tanar protejat al sau ii va da la propriu o mana de ajutor, scrieGuardian.

Lang Lang vrea cu orice pret sa cante la New YorkFoto: Captura YouTube

Pianistul nascut in China, unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni de muzica clasica, va deschide sezonul de la celebra sala de concerte din New York cantand clasica Rhapsody in Blue a lui George Gershwin.

Dar Lang Lang este in recuperare dupa o inflamatie la mana stanga ce l-a fortat sa anuleze concertele din ultimele luni.

Solutia: Maxim Lando, un pianist de 14 ani din SUA ce studiaza cu o bursa sprijinita de Lang Lang, i se va alatura pentru partitura pentru mana stanga.

Alaturi de cei doi, la al doilea pian, va fi Chick Corea, celebrul cantaretul de jazz, in varsta de 76 de ani.

“Cu maiestria legendarului Chick Corea si cu tanarul talent Maxim Lando, speram ca vom incanta audienta luand putina presiune de pe mana mea stanga cat timp continua sa se vindece”, a spus Lang Lang.

Neobisnuitul aranjament de trei persoane si cinci maini va acompania Philadelphia Orchestra, condusa de Yannick Nezet-Seguin, dirijorul care in 2020 va deveni directorul muzical al Operei Metropolitane.