Presedintele SUA Donald Trump le-a spus, marti, oficialilor din Puerto Rico ca ar trebui sa fie "mandri" deoarece nu au pierdut mii de vieti, facand o comparatie cu pagubele produse de uraganul Katrina, pe care l-a numit o "adevarata catastrofa", potrivit BBC.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Fiecare moarte este groaznica, dar daca te uiti la o catastrofa adevarata precum Katrina, la sutele si sutele de oameni care au murit, la ce ce s-a intamplat din cauza unei furtuni complesitoare, nimeni nu a vazut ceva asemanator", a spus Trump in timpul primei sale vizite in Puerto Rico la doua saptamani dupa ce uraganul Maria a devastat insula. Trump a mai adaugat ca uraganul care a ravasit Puerto Rico a "destabilizat" bugetul Statelor Unite.

"Detest sa iti spun asta, Puerto Rico, dar tu ne destabilizezi bugetul", a declarat Trump care s-a abatut de la discursul sau si a intrebat cati oameni au murit in Puerto Rico din cauza furtunii.

"Care este numarul mortilor in acest moment? 17? 16 oameni confirmati, 16 oameni versus mii", a spus Trump facand referire la uraganul Katrina care a omorat 1.833 de oameni in 2005.

Inainte de a ajunge pe insula, presedintele SUA a spus ca administratia sa a gestionat foarte bine situatia din Puerto Rico si merita nota "10 plus". Oficialii din Puerto Rico au criticat modul in care Statele Unite au tratat situatia, actiunile fiind prea lente.

Uraganul Maria, cea mai mare furtuna care a lovit Puerto Rico in 90 de ani, a lasat mai mult de jumatate din populatia insulei fara apa potabila, a distrus drumurile si infrastructura si a lasat tara fara electricitate.