Circa 40% dintre americanii diagnosticati cu cancer sufera de aceasta boala din cauza greutatii excesive, in conditiile in care 71% dintre adulti sunt supraponderali sau obezi, potrivit Centrului american de Control a Bolilor si Preventiei (CDC), citat de AFP.

ObezitateFoto: MorgueFile.com

"Majoritatea adultilor cantaresc mai mult decat este recomandat si, deoarece devin supraponderali sau obezi, sanatatea lor este pusa in pericol, ceea ce ii face mai predispusi la cancer", a spus directorul CDC, Brenda Fitzgerald.

Greutatea excesiva a crescut riscul de aparitie a 13 tipuri de tumori, inclusiv cancerul de esofag, tiroida, vezica biliara, stomac, ficat si pancreas printre altele. Numarul cazurilor de cancer aparut in urma obezitatii a crescut spre deosebire de rata generala a cazurilor noi de cancer care a scazut din anii 1990.

Aproximativ doua treimi din cele 630.000 de tipuri de cancer asociate cu greutatea diagnosticate in 2014 au aparut la persoanele cu varsta cuprinsa intre 50 si 74 de ani. Potrivit ultimelor date CDC, 32.8% dintre americani sunt supraponderali, iar 37.9% sunt obezi.