O femeie musulmana a fost obligata, duminica, in Austria, sa isi dea jos valul (burqa) in urma intrarii in vigoare a legii care interzice purtarea valului islamic integral, burqa si niqab, in locuri publice, scrieThe Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

O alta femeie, care purta sambata un niqab ce ii lasa doar ochii neacoperiti, a fost pusa de politisti sa il dea jos. Noua lege le interzice oamenilor sa isi acopere fata in public cu niqabs, burqas, masti chirurgicale, masti de ski si machiaj de clovn.

Desi legea interzice si alte acoperiri faciale non-religioase, este indreptata in mod special impotriva hainelor traditionale purtate de femeile musulmane. Amenzile ajung pana la 150 de euro.

Valul islamic integral este rar intalnit in Austria, in ciuda numarului mare de refugiati care au ajuns in Europa in 2015, dar acesta a devenit o tinta pentru grupurile si partidele politice de dreapta.

Interdictia a fost criticata de cateva grupuri musulmane din Austria, iar o membra a unei comunitati islamice a spus ca "putinele" femei acoperite complet pe care le stie in Viena "sunt acum incriminate si limitate la casele lor."

Legea a fost adoptata de guvernul condus de cancelarul Christian Kern. Imigratia si locul islamului in societatea austriaca sunt printre cele mai importante teme in campania pentru alegerile parlamentare din 15 octombrie in Austria.